Primarul din Snagov se vrea liber şi susţine că este nevinovat. Muşat îşi încearcă norocul la Curtea de Apel Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul din Snagov, Muşat Apostol, cere magistraţilor Curţii de Apel Bucureşti, să fie eliberat provizoriu sub control judiciar. Judecătorii vor lua astăzi o decizie în privinţa primarului. Primarul din Snagov se declară nevinovat şi cere cel mult să I se dea interdicţia de a părăsi localitatea de domiciliu.

O cerere similară a făcut şi primarul din Jilava, Adrian Mladin,însă la 30 decembrie 2011, magistraţii au respins solicitarea.
Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Ilfov, Gheorghe Roman (UNPR), primarul din Snagov, Apostol Muşat (PDL) şi cel din Jilava, Adrian Mladin (UNPR), au fost arestaţi preventive, la 22 decembrie 2011, pentru 29 de zile într-unul dintre cele mai mari scandaluri cu terenuri.
De asemenea, a mai fost arestat preventiv şi Ovidiu Szasz, finul edilului din Jilava, Adrian Mladin.Alături de aceştia au mai fost reţinuţi notarii Eugenia Cuţaru şi Roxana Curpene,însă în cazul lor instanţa a decis interdicţia de a părăsi localitatea de domiciliu. În această cauză, mai este cercetat şi Ion Scaeţeanu, un apropiat al primarului din Snagov, Apostol Muşat.


Conform procurorilor, în perioada martie - noiembrie 2011, primarii din Jilava şi din Snagov, vicepreşedintele CJ Ilfov şi Ion Scaeţeanu i-ar fi cerut unui denunţător peste 3,5 milioane de euro pentru a-i elibera documentele cadastrale pentru două terenuri, în suprafaţă de aproape 24 de hectare, situate în Jilava (Ilfov).


Şpagă după şpagă


Iniţial, Mladin i-ar fi cerut şpagă denunţătorului 500.000 de euro, din care, la 19 septembrie 2011, ar fi primit efectiv 50.000 de euro. Înainte a lua mita, edilul din Jilava l-a influenţat pe finul său Ovidiu Szacs să încheie un contract de cesiune fictiv, la notariat, cu denunţătorul prin care acesta din urmă să-i cedeze drepturile asupra a două terenuri. Întrucât Mladin nu a rezolvat rapid "problema", pe fir a intrat primarul din Snagov, Apostol Muşat, care, sub pretextul că este prieten cu edilul din Jilava, dar şi că are influenţă asupra directorului Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliare Ilfov şi că, în virtutea acestei influenţe, ar putea să grăbească demersurile de obţinere a documentelor cadastrale. Muşat a cerut, la rândul său, mită de 1,1 milioane de euro. Apostol Muşar susţine acum că el este contactat zilnic de zeci de persoane, astfel că ar trebui să fie "mereu penal".

Contracte fictive

Pentru a ascunde şi a garanta obţinerea mitei, primarul Muşat l-a determinat pe Ion Scaeţeanu să întocmească, la notariat un contract de împrumut fictiv cu denunţătorul. Scaeţeanu a încheiat contractul de împrumut pentru suma de 2.500.000 de euro.

Prin intermediul primarului Muşat, Gheorghe Roman, în calitate de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Ilfov, a pretins 100.000 de euro denunţătorului, lăsând să se creadă că are influenţă asupra directoarei Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Ilfov.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite