Primarul oraşului Broşteni mizează pe fondurile europene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

este tocmai aceea de a pune în valoare şi de a exploata financiar minunăţiile turistice ale Broşteniului.- Sunteţi de doi ani la Primăria Broşteni şi asta pentru că locuitorii v-au acordat

este tocmai aceea de a pune în valoare şi de a exploata financiar minunăţiile turistice ale Broşteniului.
- Sunteţi de doi ani la Primăria Broşteni şi asta pentru că locuitorii v-au acordat credit în ceea ce priveşte promisiunile pe care le-aţi făcut în campania electorală. Aţi onorat aceste promisiuni?
- Cea mai mare parte a problemelor pe care le-am identificat şi propus spre rezolvare în anii mei de mandat a fost soluţionată. Sunt însă proiecte care ţin şi de viitor. Acestea vor fi onorate pe termen mediu şi lung. Priorităţile principale ale localităţii Broşteni sunt legate de infrastructură, însemnând drumuri, alimentări cu apă, canalizare şi epurarea apelor uzate, probleme de mediu, reparaţii la clădiri, construcţii noi etc. Rezolvarea acestor neajunsuri ale oraşului am abordat-o în cadrul unei strategii de dezvoltare a Broşteniului, care se va desfăşura pe parcursul mai multor ani şi cu finanţări din fondurile Uniunii Europene în perioada 2007-2013.
- Aţi enumerat mai multe proiecte pe care le aveţi în vedere pentru locuitorii oraşului Broşteni. De unde bani?
- Tocmai pentru că sunt multe de făcut pentru acest oraş, în cei doi ani de administraţie am dat întâietate întocmirii proiectelor care vor sta la baza accesării fondurilor europene. Spre România vin bani de la Uniunea Europeană. Totul este să-ţi faci bine temele, să vii cu propuneri de dezvoltare viabile şi după aprobarea proiectelor să respecţi termenele de execuţie şi, mai ales, termenii în care ţi s-au alocat banii.
- Concret, ce aţi realizat în cei doi ani de mandat pentru oraşul Broşteni?
- Un tablou al desfăşurării acţiunilor noastre s-ar prezenta astfel: am finalizat reparaţiile la drumul comunal Holdiţa, alimentarea cu apă în satul Haleasa, acoperişurile la un număr de opt blocuri de locuinţe. Sunt în curs de execuţie: drumul din satul Dârmoxa şi alimentarea cu apă în satul Cotârgaşi. Totodată, sunt în curs de execuţie o sală de sport, lucrările de reabilitare a clădirilor Grupului Şcolar "Nicolae Nanu" - Broşteni, în valoare de 350.000 RON, lucrările de reabilitare a Unităţii medico-sociale "Carmen Silva", în valoare de 780.000 RON, reparaţiile la drumul comunal din beton din satul Cotârgaşi, în valoare de 970.000 RON. Tot în curs de finalizare sunt lucrările de amenajare a unei pieţe agroalimentare moderne în conformitate cu normele impuse de Uniunea Europeană. Am întocmit şi depus la guvern, potrivit Ordonanţei nr. 7/2006, proiecte pentru construirea unui număr de patru poduri, în valoare de 3.000.000 RON. În baza contractului de parteneriat cu Consiliul Judeţean Suceava trebuie să începem asfaltarea drumului judeţean în cartierul Neagra pe lungimea de 5 km. Avem întocmite sau sunt în curs de elaborare, până la sfârşitul anului, documentaţiile tehnice pentru accesarea fondurilor europene privind reabilitarea sistemului de alimentare cu apă a oraşului, a sistemului de canalizare, amenajarea străzilor oraşului, edificarea unui nou sediu de primărie şi a centrului civic. Din punctul de vedere al accesării fondurilor europene, anul 2007 ne prinde pregătiţi.
- De ce ar trebui să se gândească un om de afaceri să-şi investească banii în Broşteni?
- Chiar dacă principala activitate din zonă, mineritul, a dispărut, în Broşteni se pot dezvolta afaceri frumoase în exploatarea şi prelucrarea primară a lemnului, creşterea animalelor, comerţ, prelucrarea cărnii. Zona se pretează foarte bine şi pentru turism, creşterea animalelor şi a păstrăvilor. Pentru cei interesaţi vom pune la dispoziţie terenurile necesare.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite