Primarul agresat, în spital

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Primarul agresat, în spital
Primarul agresat, în spital

Consilierul care l-a strâns de gât este pompier şi susţine că primarul din Slivileşti s-a prefăcut

Primarul comunei Slivileşti, Sorin Bucurescu se afla în această dimineaţă pe patul Spitalului Orăşenesc Motru, la Secţia de Interne, după un conflict pe care l-a avut ieri cu un consilier local.
Incidentul a avut loc chiar în pauza şedinţei de Consiliul Local, în prezenţa mai multor martori, ziarişti şi a senatorului Ion Ruşeţ, invitat la întâlnire. „Am luat o pauză, iar afară, în plină stradă şi de faţă cu mai mulţi oameni, consilierul Valentin Lambu l-a lovit pe un cetăţean, care era vecin cu mine. Am intervenit să aplanez conflictul. Lambu a alergat spre mine. Nu m-am aşteptat şi nu am putut să reacţionez. M-a strâns de gât până când am leşinat. Am căzut şi m-am lovit cu capul de rampa de acces pentru persoanele cu handicap. Mi-am pierdut cunoştinţa cam două minute, după care mi-am revenit şi am mers în biroul meu. Apoi mi-a venit rău din nou şi un angajat a chemat ambulanţa“, povesteşte primarul Sorin Bucurescu.

Edilul a fost ameninţat de mai multe ori


Acesta spune că se simte ameţit şi că va solicita efectuarea unei analize amănunţite. Sorin Bucurescu declară că între el şi consilier există un conflict mai vechi, iar acesta din urmă l-a ameninţat de mai multe ori. Primarul spune că îi este teamă să se mai întoarcă în comună: „A contracandidat împotriva mea la funcţia de primar şi îmi poartă ură de la alegeri. M-a ameninţat şi acum două săptămâni că mă omoară. Chiar îmi e frică de el. Nu m-ar mira dacă ar face o crimă. Voi depune o plângere penală împotriva lui imediat cum voi ieşi din spital“.

„Primarul a jucat teatru“

Consilierul Valentin Lambu lucrează ca pompier în cadrul Exploatării Miniere de Carieră Jilţ Sud. Acesta susţine că a fost provocat de primar şi că nu l-a lovit, ci doar i-a pus mâna în gât: „Un vecin de-al primarului, prieten cu acesta, a venit la mine şi m-a înjurat. Mi-a spus «statuie». Eu nu l-am lovit. A fost pus de primar să mă instige. Primarul a început să se răstească la mine, mi-a spus «animal» şi m-a înjurat. Eu doar l-am împins, nu l-am lovit. A jucat teatru. S-a prefăcut că i-a venit rău. Voi suporta consecinţele gestului meu“.
Consilierul Valentin Lambu spune că l-a reclamat pe primar la mai multe instituţii, inclusiv la DNA, pentru modul de cheltuire a banului public, şi din acest motiv,  primarul  îi poartă pică. „În luna noiembrie a anului trecut, primarul a venit la mine acasă cu vreo trei boxuri ca să-mi aplice o corecţie. Eu am depus mai multe plângeri împotriva lui pentru modul cum gestionează comuna“, a declarat consilierul.
Romina Dochian, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Gorj, spune că victima trebbuie să depună o plângere şi în funcţie de numărul de zile de îngrijiri medicale se va stabili şi încadrarea juridică a faptei.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite