Primarul din Nicolae Bălcescu, acuzat de abuzuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Scandal în comuna băcăuană Nicolae Bălcescu. Câţiva consilieri locali şi mai mulţi cetăţeni îl acuză pe primarul comunei, Francisc Tancău, de comiterea mai multor abuzuri, iar cazul a

Scandal în comuna băcăuană Nicolae Bălcescu. Câţiva consilieri locali şi mai mulţi cetăţeni îl acuză pe primarul comunei, Francisc Tancău, de comiterea mai multor abuzuri, iar cazul a ajuns în atenţia Parchetului de pe lângă Tribunalul Bacău.
Localitatea este una dintre comunele importante ale judeţului, datorită apropierii de municipiul Bacău şi interesului constant manifestat de mari companii comerciale care şi-au deschis sau vor deschide magazine pe teritoriul comunei. Acuzaţiile formulate de unii dintre consilieri vizează licitaţii trucate, cheltuirea banilor publici în interes personal şi încălcarea mai multor legi. Consilierii locali aduc în sprijinul afirmaţiilor lor mai multe documente oficiale ale primăriei, prefecturii, dar şi ale altor instituţii sesizate în ultimii ani. "Am început sesizările în noiembrie 2004, după ce m-am convins de existenţa mai multor nereguli comise de primar. Îl suspectăm pe domnul primar că a încheiat mai multe contracte oneroase. S-au făcut cheltuieli uriaşe, nejustificate, din banii publici. Se efectuează lucrări cu aceleaşi firme de câţiva ani, nimeni altcineva nu are acces", susţine consilierul Negru Venu. Aceste acuzaţii au fost aduse şi la cunoştinţa Parchetului de pe lângă Tribunalul Bacău, iar cazul este în atenţia procurorilor. Consilierii locali mai susţin că există diferenţe flagrante între o hotărâre de Consiliu Local primită de la primărie şi aceeaşi hotărâre trimisă prefecturii, lucru care demonstrează un fals grosolan. "Este o greşeală de redactare, s-a greşit când s-a trimis hotărârea la prefectură", susţine primarul Tancău, care neagă acuzaţiile. Toate lucrările au fost date conform Ordonanţei 60, cu licitaţii legale, anunţate în Monitorul Oficial, cu caiet de sarcini şi tot ce trebuie conform legii. Totul s-a făcut cu hotărâri de Consiliu Local, cu vot, în mod deschis şi transparent", mai susţine primarul. Într-o adresă a prefecturii din data de 23 martie 2006, se arată însă că "s-au constatat anumite deficienţe şi lipsa transparenţei în prezentarea criteriilor de selecţie a ofertelor solicitate".

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite