Primarul Iaşiului vrea să dea din buzunar 7 miliarde pentru Politehnica

0
Publicat:
Ultima actualizare:

despre cazurile de evaziune fiscală ale afaceriştilor ieşeni. Politehnica Iaşi riscă să nu fie înscrisă în campionatul viitor din cauza datoriilor către jucători.P olitehnica Iaşi nu a

despre cazurile de evaziune fiscală ale afaceriştilor ieşeni. Politehnica Iaşi riscă să nu fie înscrisă în campionatul viitor din cauza datoriilor către jucători.
P olitehnica Iaşi nu a reuşit să obţină licenţa de club profesionist de fotbal din cauza datoriilor extrem de mari pe care le înregistrează. Fără licenţă, echipa ieşeană nu se va putea înscrie la startul sezonului 2006-2007 în Divizia A, urmând să evolueze în Divizia B. Membrii Comisiei de licenţiere au acordat totuşi Politehnicii Iaşi un termen de o săptămână pentru a rezolva problema datoriilor. Sorin Boca, preşedintele grupării ieşene, nu ştie ce să facă pentru a plăti urgent datoriile. "Dacă nu găsim 200.000 de dolari, adio licenţă şi adio Divizia A. Din păcate, situaţia este fără ieşire şi nu ştiu de unde vom găsi în doar câteva zile o sumă atât de importantă", a declarat Boca. Situaţia financiară a grupării ieşene s-a înrăutăţit după ce au fost adoptate legi care interzic primăriilor să patroneze cluburi sportive. Cum datoriile trebuie achitate urgent, Gheorghe Nichita, primarul Iaşiului, a găsit o soluţie. "Dacă va fi nevoie, mă voi împrumuta personal pentru a plăti datoriile clubului. Voi face tot ce este posibil", a declarat Nichita. Primarul Iaşiului, a cărui avere nu este de ici - de colea, se gândeşte cum ar putea obţine cele aproape 7 miliarde de lei. Un calcul simplu, potrivit declaraţiei de avere a lui Gheorghe Nichita, arată că primarul Iaşiului poate obţine destul de repede suma datorată de clubul de fotbal. Dacă şi-ar vinde cele două garsoniere şi un apartament, precum şi fâneaţa de la Voroneţ, Nichita ar obţine suma de 7 miliarde. Dacă va dori să păstreze terenul menţionat, nu e o problemă: Nichita are de încasat creanţe de aproape 70 mii de dolari.

Nichita devine ameninţător
Extrem de supărat că oamenii de afaceri din Iaşi nu sprijină financiar clubul, primarul Nichita i-a acuzat de "egoism" şi a precizat că va face publice cazurile în care afaceriştii fac evaziune fiscală. "Degeaba sunt în TOP 300. Se gândesc doar la tunuri financiare şi evaziune fiscală. Voi spune ce ştiu despre ei, pentru că nu reprezintă Iaşiul", a declarat Nichita.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite