Primarul Clujului, vârât în dosarul "Gazeta"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Emil Boc a fost interceptat în timpul unor convorbiri cu Liviu Man şi Memoranda Onac Dosarul ziariştilor clujeni de la "Gazeta" - din care Mediafax şi NewsIn au publicat, ieri, unele

Emil Boc a fost interceptat în timpul unor convorbiri cu Liviu Man şi Memoranda Onac

Dosarul ziariştilor clujeni de la "Gazeta" - din care Mediafax şi NewsIn au publicat, ieri, unele documente - arată că deputatul PD Daniel Buda şi şeful său pe linie de partid, Emil Boc, aveau relaţii cu Liviu Man, trimis în judecată pentru şantaj. Într-o declaraţie a fostului redactor-şef al "Gazetei de Cluj", Mihai Petean, se afirma că Boc vorbea cu Man de două, trei ori pe săptămână.

Boc a negat, ieri, această informaţie. Într-o altă declaraţie, şeful poliţiei judeţului Cluj, Ioan Păcurar, susţine că deputatul PD Daniel Buda este suspectat de evaziune fiscală în valoare de 50 miliarde de lei. Mai mult, Păcurar arată că, în mod suspect, şeful Poliţiei Române, Dan Fătuloiu, s-a interesat de dosarul lui Buda.

Buda, suspectat de evaziune fiscală

Ieri, Fătuloiu a negat această intervenţie, iar Buda a ameninţat că-l va da în judecată pe cel care l-a acuzat de evaziune.

"În 14 septembrie 2006, am aflat că la Serviciul de Investigare a Fraudelor a fost investigat învinuitul Todor Marius Petru, faţă de care s-a întocmit referat cu propunere de declinare a competenţei în favoarea DIICOT, serviciul teritorial, având în vedere valoarea prejudiciului, în speţă 50 miliarde de ROL", arată şeful IPJ Cluj, comisarul Ioan Păcurar, în declaraţia dată în dosarul "Gazeta", prezentată de Mediafax.

Potrivit acestuia, cu ocazia prezentării dosarului pentru semnarea adresei de înaintare la Parchet, ofiţerul de caz de la Economic l-a informat că există suspiciuni că în spatele dosarului şi al învinuitului ar fi deputatul Buda, în sensul că între firmele cu care învinuitul a făcut afaceri se află firmele acestuia (ale deputatului PD - n.r.), a declarat Păcurar.

Potrivit declaraţiilor date de Păcurar, în noiembrie, după audierea deputatului Buda în dosarul "Gazeta", şeful poliţiei clujene a fost sunat de şeful Poliţiei Române, chestorul Dan Fătuloiu, care se interesa de dosarul parlamentarului democrat.

Intervenţii pentru echipa CFR Cluj

Un alt document din dosarul "Gazeta" prezintă înregistrarea unei convorbiri între ziaristul Liviu Man şi preşedintele clubului CFR Cluj, Iuliu Mureşan. Acesta din urmă îl roagă pe Man să-l ajute ca clubul CFR Cluj să obţină mai mulţi bani de la Consiliul Local, iar ziaristul promite că va vorbi cu Buda şi Boc. Man mai spune că ziarul său va publica un articol în care va sprijini demersul celor de la CFR Cluj. O altă convorbire telefonică înregistrată în dosarul "Gazeta" face referire la primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, şi la omul de afaceri clujean Arpad Paszkanyi, patronul echipei de fotbal CFR Cluj, care urmau sa fie ţinta unei campanii de presă, arată Mediafax. La dosar se mai află înregistrarea unei discuţii dintre Man şi Boc, în care ziaristul cere autorizarea unor copertine din staţiile de autobuz. Cererea nu a fost în cele din urmă aprobată, pe motiv că nu întrunea condiţiile legale. De altfel, Man i-a spus soţiei sale, Memoranda Onac - editor general al "Bună ziua, Ardeal", trimisă şi ea în judecată tot pentru şantaj şi asociere la grup infracţional - că Boc este un "demagog", "căcăcios cu presa" şi "slab de înger".

Boc şi Buda dezmint acuzaţiile

"Resping categoric orice încercare de denigrare la adresa mea prin invocarea unor pretinse suspiciuni şi intoxicări mass-media din partea unor persoane sau reprezentanţi ai autorităţilor statului. Îmi rezerv dreptul de a acţiona în judecată orice persoană care va utiliza în scop denigrator numele meu", se arată într-un comunicat al deputatului Buda. Şi Boc a insistat, ieri, asupra faptului că nu a vorbit la telefon cu Man decât de trei sau patru ori. "V-am spus o dată pentru numele lui Dumnezeu. Am vorbit de trei sau patru ori în doi ani de zile. Verificaţi înregistrările", a spus liderul PD, vizibil iritat, într-o conferinţă de presă.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite