Primarii au termen să folosească banii de mediu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Proiectele europene de mediu aflate în întârziere ar putea rămâne fără prefinanţare după 1 septembrie.

Ministerul Mediului şi Pădurilor a acordat prefinanţare de mai bine de şase luni mai multor autorităţi locale care până acum nu au început efectiv să pună în aplicare proiectele. Din acest motiv Ministerul Mediului va opri două treimi din dumele primite pentru proiecte.


"Avem cinci proiecte cu fonduri europene, toate pe deşeuri şi pe ape, la care s-au împlinit deja şase luni de când am acordat prefinanţarea. Le-am dat termen să înceapă cheltuielile efective până la 1 septembrie. După această dată am decis să retragem două treimi din banii acordaţi deja ca prefinanţare. Şi asta doar într-o primă fază", a spus Laszlo Borbely.


Cele mai multe probleme, potrivit ministrului, sunt cele legate de stabilirea regimului juridic al terenurilor pe care ar urma să fie amplasate aşa-numitele deponeuri - gropi de tranzit pentru gunoiul colectat de operatori.

Ministrul Mediului a semnat  unui protocol pentru implementarea unui proiect cu finanţare europeană în valoare de 73,5 milioane de euro pentru  termoficarea oraşului Râmnicu Vâlcea. 56,36 de milioane de euro pentru acest proiect sunt bani europeni şi cofinanţarea statului român, 2,97 la sută fiind contribuţia Consiliului Judeţean iar restul TVA.


Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite