Primarii vor administra dispensarele de la ţară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

26 de unităţi din mediul rural ar putea ajunge în proprietatea primăriilor

Administraţia judeţeană se chinuie de câţiva ani să scape de cabintele medicale pe care le deţine în comunele doljene, însă, de fiecare dată, legea a intervenit în defavoarea sa. O parte din primari au luat problema în propriile mâini şi au dat în judecată Consiliul Judeţean pentru a obţine proprietatea asupra dispensarelor, spunând că la ridicarea lor au muncit de-a lungul anilor cetăţenii din comunitatea lor, nu angajaţii CJ Dolj.
Între timp, Consiliul Judeţean a făcut primul pas spre împăcarea cu autorităţile locale, oferindu-le spaţiile medicale în administrare.

„Nu am eu banii CJ, dar măcar cu var tot o să dau“

Primarii spun că s-ar putea ocupa mult mai bine de dispensare decât a făcut-o până acum Consiliul Judeţean. „Eu m-am apucat să reabilitez toate instituţiile din comună şi dispensarul uman a rămas singurul care arată ca o ruină. Nu am eu banii CJ, dar măcar cu un var tot o să dau. În plus, e în avantajul nostru şi pentru că banii de chirie pe care îi plăteau medicii Consiliului vor veni acum la bugetul local”,a spus Aurică Cârstianu, edilul-şef din comuna Radovan.

26 de cabinete date la primării

Administrabilii doljeni recunosc acum că dispensarele aparţin de drept comunităţilor. Pe ordinea de zi a şedinţei ordinare a Consiliului Judeţean Dolj care va avea loc marţi se propune trecerea din domeniul privat în domeniul public al judeţului şi apoi în domeniul public al comunelor a 26 de cabinete medicale din comunele doljene.
„Consiliile locale au dat hotărâri în acest sens şi ne-au solicitat să le dăm pentru că oamenii din acele localităţi au muncit pentru ele. Consiliul Judeţean nu poate investi în ele, ca să le facă utile şi am considerat că e mai bine aşa, pentru că îşi pot face îmbunătăţirile pe care le vor în ele”,a spus Alin Mitrică, administrator public al judeţului.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite