Primarii PSD Iaşi fac coadă la uşa Alianţei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Din 2004, nu mai puţin de 26 de primari social-democraţi au trecut la PD şi PNL

care rămâne deschisă şi pentru primarul Iaşiului, Gheorghe Nichita", a declarat senatorul democrat Dan Cirlan.
În judeţul Iaşi, PSD a rămas cu mai puţin de jumătate din primăriile pe care le-a câştigat la alegerile locale din anul 2004. Liberalii ieşeni, care au reuşit să atragă mai puţini primari de la PSD, sunt porniţi rău de tot împotriva colegilor democraţi.
Judeţul Iaşi îşi schimbă tot mai mult culoarea din punct de vedere politic. După alegerile din 2004, PSD Iaşi îşi adjudecase 66 de primării din cele aproape 100, PNL - 17 primării, iar PD- 9. Ulterior, democraţii şi liberalii ieşeni au deschis larg uşile pentru primarii PSD, invitându-i să se înscrie într-una din cele două formaţiuni ce formează Alianţa DA. Astfel, nu mai puţin de 26 de primari PSD s-au alăturat Alianţei. Ultimele două achiziţii de marcă sunt primarul din Târgu Frumos, Gheorghe Tătaru, care a trecut recent la PNL, şi primarul oraşului Podu Iloaiei, care a preferat PD.
Gheorghe Nichita, curtat de democraţi, respins de liberali
Liderul PD Iaşi, senatorul Dan Cirlan, s-a plâns la sfârşitul săptămânii trecute că ,,în fiecare zi, pe la ora 11.00, la uşa noastră sunt primari şi consilieri PSD care doresc să se înscrie în partidul nostru".
Senatorul Cirlan a motivat primirea acestora în PD spunând că ,,primarii şi consilierii PSD sunt dezamăgiţi de scandalurile de corupţie din propriul partid şi, din punct de vedere politic, se reorientează". Cirlan a lansat şi o invitaţie primarului Iaşiului, Gheorghe Nichita, unul dintre liderii PSD. ,,Domnul primar mai are timp să îşi facă unele calcule până la intrarea în vigoare a legii privind stoparea migraţiei politice. Sunt convins că face calcule, iar noi le facem pe ale noastre", a mai declarat Cirlan.
Pe de altă parte, şeful PNL Iaşi, deputatul Relu Fenechiu, s-a declarat revoltat de o posibilă intrare a primarului PSD în Alianţa DA prin intermediul PD. ,,Noi, la PNL, niciodată nu vom trata cu Nichita, deoarece dezaprobăm politica lui", a conchis Fenechiu.
PSD Iaşi condamnă racolările, dar nu poate opri hemoragia
Liderii ieşeni ai Partidului Social Democrat privesc neputincioşi plecarea consilierilor şi a primarilor. ,,PNL şi PD condamnă migraţia politică, dar fac tot felul de presiuni pentru a forţa primarii să treacă dintr-o tabără în cealaltă. Probabil că PNL şi PD presează acum, până la intrarea în vigoare a legii de interzicere a migraţiei politice", a precizat Ion Solcanu, în opinia căruia ,,primarii din judeţul Iaşi sunt terorizaţi, motiv pentru care preferă să plece la Alianţa DA".

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite