Bucureşti: Paguba Primăriei, de cinci ori mai mare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bucureşti: Paguba Primăriei, de cinci ori mai mare
Bucureşti: Paguba Primăriei, de cinci ori mai mare

Asfaltul distrus de Răzvan Băneceanu pe breteaua de deasupra Pasajului Mărăşeşti a costat Primăria, în 2007, aproximativ 5.400 de lei. Potrivit contractului încheiat de administraţia locală cu firma SC Poni Con SA, care s-a ocupat de reabilitarea construcţiei, metrul pătrat de asfaltare a costat 18 lei.

Întreg proiectul de reabilitare a Pasajului Mărăşeşti a valorat 32 de miliarde de lei vechi, din care, potrivit fostei directoare a Administraţiei Străzilor, Elena Ghineraru, asfaltarea a fost 10% din valoarea totală.

„Licitaţia a fost foarte disputată la vremea aceea, însă am ajuns la preţul de 180.000 de lei vechi (18 lei noi n.r.) pentru metrul pătrat de asfaltare. Reabilitarea pasajului a costat foarte puţin”, a declarat, pentru „Adevărul de Seară“, Elena Ghineraru.

Citeşte şi:

100 de lei metrul pătrat de asfalt

Pentru a turna la loc asfaltul, Primăria ar trebui acum să plătească o sumă mult mai mare. „Preţul unei astfel de lucrări se stabileşte în funcţie de diferite criterii: de fundaţie, de ce materiale şi condiţii sunt în teren.

Nu are cum să fie mai puţin de 20 de euro (aproximativ 85 de lei n. r.)”, a declarat actuală şefa a Administraţiei Străzilor, Alina Roman. Specialiştii dau un preţ mediu de 100 de lei pentru metrul pătrat de asfaltare. „În astfel de condiţii se aplică două straturi de mixtură, care costă în medie 50 de lei fiecare. La asta se mai adaugă şi transportul materialelor”, a explicat Adrian David, reprezentant al Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii.

Astfel, pentru a reface bucata de stradă distrusă de Răzvan Bănceanu, Primăria ar trebui să plătească 30.000 de lei, aproape de cinci ori mai mare decât costurile iniţiale.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite