Primăria a interzis circulaţia cu ATV-urile seara

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei care nu respectă decizia se pot alege cu amenzi usturătoare

Începând cu 1 iunie, posesorii de ATV-uri nu mai au voie să circule pe străzile municipiului, după orele 22.00. Aleşii locali din Râmnicu Vâlcea au aprobat ieri după-amiază iniţiativa primăriei de a interzice circulaţia ATV-urilor în intervalele orare 22.00 - 06.00, pentru zilele lucrătoare şi 23.00 - 06.00, în zilele de sâmbătă şi duminică.

Primarul Mircia Gutău spune că s-a luat această decizie deoarece instituţia pe care o conduce a fost asaltată de oameni care nu mai puteau suporta gălăgia făcută de tinerii ce foloseau aceste vehicule, în special în timpul nopţii. „Am avut nenumărate plângeri, sesizări şi reclamaţii la sediul primăriei. Oamenii, fie sunau poliţia în timpul nopţii, fie anunţau inspectorii primăriei. De aceea am găsit de cuviinţă să le interzicem accesul pe timpul nopţii pe străzile oraşului“, spune Gutău.  Hotărârea de Consiliu adoptată ieri face referire şi la posibilitatea executivului de a interzice circulaţia şi pentru motoscutere şi motociclete pe unele străzi ale municipiului, după orele înserării.  Elena Preoteasa locuieşte pe una din străzile preferate de amatorii de sporturi motorizate şi spune că  decizia luată ieri este una pe care o aştepta de foarte mult timp. „Stau pe Republicii şi vă spun că practic ne terorizau cu motociclete şi ATV-uri. La miez de noapte făceau tot felul de curse şi zgomote infernale încât eram nevoiţi să sunăm la poliţie. Acum să sperăm că vom avea linişte, dar şi că va fi cineva care să aplice această hotărâre“, spune femeia. Strada Republicii nu este singura pe care motocicliştii, scuteriştii şi ATV-iştii o preferă. Surse din cadrul Corpului de Control al Primăriei arată că tinerii teribilişti au reuşit să transforme, în numai câteva luni, proaspăt inauguratul bulevard Dem Rădulescu, într-o veritabilă pistă de curse pentru caii putere.

Posibile restricţii şi pentru scutere

Consilierul local Gigi Matei a fost unul dintre susţinătorii vehemenţi ai introducerii restricţiilor de circulaţie pentru ATV-uri. El spune că, dacă s-ar putea, ar fi dorit ca aceste vehicule să fie interzise pe străzi şi în timpul zilei. „Nu le văd utilitatea, pentru că nu le foloseşte nimeni să meargă la serviciu cu ele, ori să se ducă la cumpărături“, afirmă alesul local.
Hotărârea va intra în vigoare în data de 1 iunie, dar deocamdată restricţia de circulaţie se referă doar la vehiculele de tipul ATV. Primarul nu exclude însă luarea unor decizii similare şi în cazul scuterelor şi motocicletelor.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite