Primăria insistă cu blocuri între case

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prefectura atacă a doua lege locală ce permite construirea de blocuri între case Primăria Timişoara aplică o altă hotărâre de Consiliu care avizează proiecte de blocuri lângă case,

Prefectura atacă a doua lege locală ce permite construirea de blocuri între case

Primăria Timişoara aplică o altă hotărâre de Consiliu care avizează proiecte de blocuri lângă case, după ce prima, HCL 140, a fost anulată în instanţă.

Problemele cauzate de hotărârea de Consiliul Local 140, din aprilie 2007, prin care puteau fi construite blocuri în zonele de case nu s-au rezolvat. După ce Prefectura Timiş a atacat în instanţă hotărârea şi a blocat astfel orice proiect imobiliar de acest tip, a apărut HCL 300, cu aproape acelaşi obiect. Prefectul Ovidiu Drăgănescu a spus că va ataca şi a doua hotărâre pe care o consideră un pericol pentru dezvoltarea urbană a oraşului.

Primăria inventează tipuri de locuinţe

Ultima hotărâre de consiliu referitoare la tipul de locuinţe ce pot fi construite modifică, în opinia prefectului, Regulamentul Local de Urbanism, document care arată că pot fi construite două tipuri de locuinţe, mici (case - n.r.) sau colective (blocuri - n.r.).

Prefectul Ovidiu Drăgănescu motivează intenţia sa de a ataca şi HCL 300 şi prin faptul că aceasta permite construirea unui tip de locuinţă care nu există. "Hotărârea inventează locuinţe colective mici, aşa ceva nu există, ori e casă, sa spunem cu cel mult două apartamente, ori e bloc. Nu există locuinţă colectivă mică", a menţionat Drăgănescu.

Tribunalul Timiş a apreciat că inclusiv modul prin care a fost aprobată HCL 140 nu a fost legal.

Blocurile între case sunt ilegale

"O neconcordanţă a HCL 140 o reprezintă aceea că permite construirea de locuinţe colective cu D+P+2E+M (n.n demisol + parter + două etaje + mansardă) în zonă exclusiv rezidenţială unde regimul de înălţime maxim admis este de P+2 (n.n parter plus două etaje)", se arată în motivarea magistraţilor. De asemenea, proiectul hotărârii nu a fost pus la dispoziţia publicului 10 zile cum cere legea, ci doar şase.

Decizia inventează locuinţe colective mici, aşa ceva nu există. Ori e casă, ori e bloc
Ovidiu Drăgănescu,
prefect Timiş

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite