Primăria vrea să demoleze casele lui Bercea Mondial

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dărâmarea unui imobil din centru, amânată pentru că procesul s-a mutat la Sfântu Gheorghe

 Primăria Slatina se judecă de aproape doi ani cu proprietarii unor imobile din Slatina construite ilegal. Printre ei se numără şi Gheorghe Anghel Sandu, cunoscut  ca Bercea Mondial.
În urmă cu câteva zile, autorităţile locale credeau că vor reuşi să dărâme un imobil din centrul Slatinei aparţinând lui Nicolae Budan, imobil cumpărat de de la Fănica Anghel. Acesta a recunoscut în faţa judecătorului că a falsificat acte şi semnături, dar a cerut strămutarea procesului la Judecătoria Sfântu Gheorghe, iar cererea i-a fost acceptată.
„Cea mai rapidă demolare a fost stopată. Judecătoria de la Sfântu Gheorghe nu are nicio legătură cu Slatina. Vor cere alte expertize, alte probe, iar casele lui vor rămâne în picioare şi  strică arhitectura oraşului“, a precizat Dan Bălăşescu, viceprimarul Slatinei.

„Primăria l-a amendat cu un miliard de lei vechi“


Toate cele nouă imobile din Slatina care au aparţinut lui Bercea au fost construite în baza unei singure autorizaţii de construcţie eliberată pe numele Fănicăi Anghel.
„Primăria l-a amendat cu un miliard de lei vechi pentru că nu a avut autorizaţie pentru cele trei imobile de pe Bulevardul A.I. Cuza, dar a contesat în instanţă şi i s-a anulat procesul verbal de contravenţie. Aşa că pentru acestea a obţinut practic autorizaţie. Mai sunt şase clădiri care nu au niciun fel de acte şi au fost construite în baza unor autorizaţii scanate. Pentru un imobil de pe strada Piteşti 187A a obţinut o autorizaţie pentru o verandă şi a construit o casă“, a explicat Mihaela Otincelescu, şef  birou juridic al Direcţiei de Administrare a Domeniului Public şi Privat din cadrul Primăriei Slatina.

Bercea neagă tot


Mihaela Otincelescu a precizat că imobilele au fost ale lui Bercea, dar le-a vândut unor apropiaţi. Se prezintă însă la procese. „Când încep să se facă verificări, imediat vinde şi când ajungem în instanţă, proprietar e altcineva. Toţi proprietarii acestor imobile sunt nişte interpuşi, toţi sunt romi din Drăgăneşti şi oameni care lucrează pentru el. Vine la procese, iar când hotărârea nu îi este favorabilă, face scandal. Sper însă că vom reuşi să facem măcar o demolare. Instanţa trebuie să înţeleagă că aceste construcţii sunt un real pericol pentru cetăţeni“, a declarat Mihaela Otincelescu.
Pe de altă parte, Anghel Sandu susţine că nu are niciun litigiu cu Primăria Slatina şi că s-a şi mutat din oraş. „Sunt numai aiureli. Îşi fac reclamă cu numele meu. Eu am două case în Slatina, una lângă primărie şi una lângă Judecătorie şi sunt făcute cu autorizaţii. Nu mă mai ocup cu imobiliare, acum stau în Bucureşti“, a declarat pentru Adevărul de Seară Gheorghe Anghel Sandu, zis Bercea Mondial.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite