Cluj-Napoca: Primăria va face bani din catering

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Condiţiile pentru livrarea mâncării la sediul firmelor există, dar se aşteaptă îndeplinirea unor proceduri administrative. Dacă încasările din cele patru locaţii ale cantinei ajung astăzi până la 10.000 de lei zilnic, ţinta pentru martie 2010 este de 15.000 de lei.

Cantina Primăriei se va lansa în afaceri de catering pentru a creşte veniturile aduse la bugetul local. În aceste zile se definitivează un nou serviciu oferit de Cantină - livrarea de mâncare în sistem catering. Mâncarea va ajunge la firme care doresc să ofere un plus de motivare propriilor angajaţi.
Pe lângă cei 350 de asistaţi sociali ale căror mese de 6 lei pe zi sunt suportate de bugetul local, numărul abonaţilor care mănâncă zilnic cu plată la sediul cantinei de pe strada Emile Zola 5 a crescut simţitor în ultimele luni. În prezent există 150 de abonaţi. Încasările obţinute în cele patru sedii ale cantinei ajung până la 10.000 de lei zilnic, la acestea adăugându-se sumele provenite din diverse evenimente organizate la sediile care permit acest lucru.

Se caută venituri mai multe

Ideea de a realiza un astfel de sistem aparţine şefului Cantinei de ajutor social din cadrul Primăriei, Gheorghe Vişan, inginer în domeniul alimentar. El a susţinut că există deja condiţii pentru demararea afacerii, însă mai trebuie urmate anumite proceduri administrative. „Am prospectat deja piaţa, avem afişele tipărite, avem şi câţiva potenţiali clienţi, sper să începem cât de curând”, a mai spus Vişan. 
Pentru promovarea sistemlui de livrare a mâncării la sediul firmelor, el a apelat la propria experienţă, dar şi la sfaturile profesioniste ale unei agenţii specializate. El a susţinut că ţinta de încasări pentru martie 2010 este de 15.000 de lei zilnic.

Nunţi la cantina Primăriei

Pe lângă modernizarea faţadelor la cantina din Piaţa Muzeului, Primăria a instalat şi „brandul” cantinei pe faţadă, dar şi pe uniformele angajaţilor - „Cantina Primăriei - Arta de a găti”.
Pentru viitor, pe lângă serviciul de catering pentru diverse firme sau companii, Cantina Primăriei doreşte să atragă mai multe evenimente la sediile pe care le deţine, în special la fostul Cămin Cultural din Someşeni.
Chiar dacă acest sediu a fost modernizat, Vişan spune că mai trebuie lucrat la atractivitatea localului, pentru ca şi tinerii „cu pretenţii” să aleagă cantina pentru nunţi sau alte evenimente.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite