Primăria Slatina ridică maşinile fără stăpân

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Strada Cazărmii este prima arteră care va scăpa de rablele uitate prin parcări

Câteva sute de maşini zac de luni de zile sau chiar de ani prin parcările din Slatina. Neînmatriculate, pline de mizerii, maşinile sunt adăposturi pentru cerşetori şi câinii vagabonzi.Proprietarii fie le-au abandonat, fie nu au unde să le ducă şi le ţin pe  domeniul public.
„I-am anunţat şi cum nu au făcut nimic, acum am venit noi şi le-am luat. Sunt 200-300 de astfel de maşini care ocupă degeaba locurile”, a explicat Minel Prina, administrator public din cadrul Primăriei Slatina. Proprietarii au la dispoziţie o săptămână în care îşi pot ridica rablele din curtea SC LocTrans SA. În caz contrar, primăria le va scoate la vânzare. „Le ducem la LocTrans şi dacă nu vin să le ia, atunci le comercializăm”, a precizat Prina.

„Nu este normal să ocupe parcările degeaba”


Slătinenii sunt mulţumiţi că vor scăpa de rablele de pe străzi. „Este cea mai bună idee pe care puteau să o aibă. La mine pe stradă este o maşină de câţiva ani. Mai dormea şi câte un cerşetor în ea că avea şi geamurile sparte. Vara nu puteai să treci pe acolo de  miros”, a povestit Iustin Mitruţ, un locatar de pe Aleea Muncii.
„Nu este normal ca aceste maşini să ocupe parcările degeaba. Pentru multe proprietarii nu mai plătesc impozit. Sunt nişte rable pline de mizerii şi nu înţeleg de ce oamenii se încăpăţânează şi nu le aruncă la fier vechi”, a spus Mihai Pascu (30 de ani), din cartierul Steaua. Proprietarii ţin însă la maşinile uzate şi se ceartă cu locatarii care le cer să le mute. „Am făcut şi reclamaţii la Primărie că noi avem aici un proprietar care are două maşini vechi care ocupă fără rost spaţiul. Nu vrea să le dea la o parte sub nicio formă. Au venit cei de la Primărie, cei de la Poliţia Comunitară, cred că i-au dat şi amendă, dar maşinile nu le-a mutat”, a spus Emil Sandu (56 de ani), de pe strada Crişan.
Unii dintre locatari ameninţă că vor da Primăria în judecată dacă se atinge de maşinile lor. „Este ilegal şi îi dau în  judecată, dacă se ating de maşina mea. Nu mai merge pentru că nu am bani să o repar acum. Ce atâta vâlvă pentru maşina mea”, a ţipat de pe geam proprietarul unui autoturism abandonat pe strada Victoriei.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite