Primăria Iaşi s-a mutat în cartiere

0
Publicat:
Ultima actualizare:

pentru a-şi spune păsurile.Pentru dotarea celor trei miniprimării, municipalitatea a cheltuit 2,4 miliarde de lei. Conform şefilor municipalităţii, aceste centre îi scutesc pe ieşeni de

pentru a-şi spune păsurile.
Pentru dotarea celor trei miniprimării, municipalitatea a cheltuit 2,4 miliarde de lei. Conform şefilor municipalităţii, aceste centre îi scutesc pe ieşeni de desele drumuri până la primărie. Aceasta, deoarece multe din problemele ce ţin de municipalitate pot fi rezolvate aici. "La aceste centre pot obţine nu doar consultanţă cu privire la rezolvarea problemelor ce ţin de competenţa noastră. Nu trebuie să mai vină la primărie pentru o hârtie sau alta, pentru că poate fi obţinută aici. Sperăm ca asftel să aducem primăria mai aproape de cetăţean", a declarat primarul Gheorghe Nichita.

Zeci de curioşi, la miniprimării
Ieri, încă de la primele ore ale dimineţii, era mare vânzoleală în centrele de cartier din Păcurari, Tătăraşi şi Nicolina. Noii agenţi de cartier aşteptau nerăbdători primele solicitări. Spre dezamăgirea lor însă, angajaţii municipalităţii nu au avut mult de lucru în prima zi. Aceasta, pentru că majoritatea ieşenilor au călcat pragul centrelor de cartier mai mult pentru a-şi satisface curiozitatea. "Cei mai mulţi au vizitat sediul, au spus că e frumos şi ne-au întrebat despre activitatea noastră", a declarat Alina Tănase, de la centrul din Tătăraşi. Ceva mai numeroşi au fost ieşenii din Păcurari. Încă din prima zi, agenţii de aici au avut de rezolvat şi câteva probleme. "Au venit la noi vreo 60 de ieşeni. Am avut mai multe solicitări privind certificate de urbanism. E vară, iar lumea îşi face modificări în apartamente", a spus Adina Samson, de la Centrul de cartier Păcurari. şefii municipalităţii speră ca, în scurt timp, să deschidă alte centre de cartier şi în Socola şi Alexandru cel Bun. Pentru amenajarea acestora, primăria a alocat alte 2 miliarde de lei.

"Îi aşteptăm să vină să stea de vorbă cu noi"
Gabriela A. a fost unul dintre ieşenii care, deşi a păşit cu neîncredere în centrul de cartier, şi-a rezolvat problema. "Până acum stăteam pe la uşi la primărie. Astăzi am avut de rezolvat o problemă legată de o moştenire. Am venit la centru, iar domnii de aici mi-au spus de ce acte am nevoie. Cred că este bine-venită iniţiativa, mai ales că am o vârstă. Dar îl aşteptăm şi pe domnul primar să stea de vorbă cu noi, cei din cartiere". La rândul său, Petru I. s-a arătat încântat de iniţiativa primăriei şi crede că astfel ieşenii îşi vor putea rezolva problemele mai uşor. "Vine în sprijinul nostru, pentru că nu trebuie să ne deplasăm în centru, unde şi aşa este aglomeraţie. Am vizitat centrul şi îmi plac şi angajaţii, care sunt foarte amabili cu noi. Aş vrea însă să vină şi domnul primar şi cei din primărie, să ţină audienţe în cartier", a declarat Petru I.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite