Primăria Hunedoara se împrumută de la bancă pentru întreţinere

0
Publicat:
Ultima actualizare:

HUNEDOARA. Consiliul Local a decis menţinerea liniei de credit, în valoare de 700.000 de lei

Plata datoriei publice a municipiului se va face din bugetul local, cu o dobândă de 8 la sută.

Consiliul local a decis, în ultima şedinţă, să menţină linia de credit deschisă la Banc Post - Centrul de Afaceri Sibiu, cu o dobândă de 8 la sută, urmând ca plata datoriei publice să se facă din bugetul local pentru anul 2009. Reprezentanţii Primăriei Hunedoara susţin că banii vor fi folosiţi pentru plata utilităţilor şi a cheltuielilor curente. „Trebuie să menţionăm faptul că acest împrumut era unul deja existent, făcut pe vremea fostului primar. Noul consiliu nu a făcut altceva decât să prelungească un contract, care expira în luna martie, acesta fiind încheiat pentru o perioadă de un an”, a declarat consilierul primarului Hunedoarei, Monica Rada.

Împrumutul s-a dublat

Potrivit acesteia, linia de credit a fost deschisă în 2006, împrumutul având valoarea iniţială de 350.000 de lei noi. În 2007, valoarea creditului s-a dublat, iar în 2008, aceasta a fost menţinută la 700.000 de lei. Monica Rada nu a putut preciza care este valoarea datoriilor pe care hunedorenii o au către Primărie. „Este greu de spus o cifră, pentru că oamenii vin şi plătesc zilnic taxe şi impozite, aşa că valoarea sumelor pe care Primăria ar trebui să le obţină se modifică în fiecare zi. Totuşi, încasările Primăriei sunt neritmice, iar procentul este similar cu aceeaşi perioadă a anului trecut”, a precizat consilierul primarului.
Monica Rada a adăugat că marii datornici sunt S.C. Manolache Transcom, cu o restanţă de 257.000 de lei, S.C. HD Stil Harabagiu, cu datorii de 210.000 de lei către Primărie şi Meropa S.A., care are de plătit 95.000 de lei. Pe de altă parte, Rada recunoaşte că şi Primăria are de achitat 2.000.000 de lei noi către Luxten, 1.500.000 de lei către Proserv şi 155.000 de lei către I.C.S.H. 

Nemulţumiri

Cezarina Cargaş spune că Primăria apelează la credite, dar cei care le plătesc sunt hunedorenii. „Oricum opinia mea nu contează. Chiar dacă noi nu suntem de acord, tot reprezentanţii Consiliului local sunt cei care decid.”

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite