Primăria Cluj plăteşte ignoranţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Edilii au început să dea socoteală în instanţă pentru dezinteresul faţă de cetăţeni. Primăria va plăti peste 20 .000 de lei, pentru că nu a pus în aplicare o sentinţă a justiţiei. Lipsa de interes a unor angajaţi va fi plătită din banii noştri.

Clujeanul Vasile Crişan aşteaptă de la Revoluţie retrocedarea unui teren de 3.000 de metri pătraţi. Acesta a pierdut luni de zile din viaţă cu audienţe şi discuţii cu autorităţile locale. Până nu demult, totul s-a întâmplat degeaba. De curând, însă justiţia a început să-şi facă datoria. Astfel, municipalitatea va plăti din bugetul local, de fapt din buzunarul clujenilor, suma de peste 20.000 de lei, pentru că a ignorat solicitarea lui Crişan.

Repus în posesie sub centura Clujului

Vasile Crişan, de profesie stomatolog, a cerut în repetate rânduri retrocedarea terenului părinţilor, situat lângă zona şoselei de centură Calea Turzii. Comisia de aplicare a legii fondului funciar i-a reconstituit dreptul de propietate chiar sub şoseaua de centură a municipiului. „Am fost tentat să-mi închid proprietatea, să bat ţăruşi şi să pun barieră pe drum”, ne-a spus Crişan. A început un nou şir de procese, în care a solicitat un schimb echivalent de terenuri.

Oferta municipalităţii, un teren din extravilanul localităţii, fără acces la utilităţi, nu a putut fi acceptată. Justiţia a obligat primăria să ofere clujeanului alt amplasament.

Primăria încolţită de amenzi

Pentru că nu i-a dat lui Vasile Crişan terenul, pentru care avea pretenţii îndreptăţite, Primăria Cluj-Napoca a primit în instanţă amendă care depăşeşte 20.000 de lei.

Raimonda Boian, purtătorul de cuvânt al Primăriei ne-a declarat că instituţia i-a oferit petentului un teren la schimb, pe care acesta l-a refuzat. Boian nu a făcut alte comentarii, faţă de acuzaţiile lui Crişan.

Municipalitatea este prinsă în mai multe procese juridice, civile şi penale pentru respectarea dreptului de proprietate, cu foşti proprietari, revoluţionari, veterani de război sau tineri împroprietăriţi doar pe hârtie.

Mare parte din ele se află în faze avansate, în care se solicită uriaşe despăgubiri materiale din partea celor care se consideră păgubiţi.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite