Bucureşti: Primăria nu este de acord cu restricţiile de trafic din Băneasa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bucureşti: Primăria nu este de acord cu restricţiile de trafic din Băneasa
Bucureşti: Primăria nu este de acord cu restricţiile de trafic din Băneasa

Primăria Municipiului Bucureşti (PMB) atrage atenţia Ministerului Transporturilor că restricţiile de trafic impuse în vederea finalizării lucrărilor la Pasajul Băneasa vin în dezinteresul cetăţenilor Bucureştiului şi cere specialiştilor ministerului reanalizarea măsurilor pe care doresc să le impună, precizează PMB.

Este vorba de interzicerea autovehiculelor de a traversa DN 1 în intersecţiile B-dul Ion Ionescu de la Brad - B-dul Aerogării şi Str. Constantin Dobrogeanu Gherea - Str. Elena Văcărescu, pentru o perioadă de 30 de zile.

PMB consideră că măsura impusă de Ministerul Transportului îngreunează şi mai mult intrarea în Bucureşti, prin nordul oraşului, şi blochează traversarea DN 1, nu numai a autoturismelor, dar şi a mijloacelor de transport în comun şi a traficului greu, informează Agerpres.

''Menţionăm că, din punct de vedere tehnic, această traversare este folosită de un număr de 7 linii de transport în comun (112, 148, 149, 205, 261, 301, 335) cu un număr aproximativ de 2.000 de călători pe oră. În plus, travesarea DN 1 este singura posibilitate pentru ca mijloacele de transport cu o masă mai mare de 7,5 t să tranziteze nordul oraşului fără a plăti taxa de zonă, soluţiile alternative propuse de minister nefiind fezabile'', arată comunicatul.

Administraţia susţine că Ministerul Transporturilor, ''în administrarea căruia se află intersecţiile mai sus menţionate şi care este direct răspunzător pentru lucrările de la Pasajul Băneasa'', a refuzat soluţiile de trafic avizate de Comisia Tehnică de Circulaţie din cadrul Primăriei, care permiteau atât continuarea lucrărilor, cât şi fluidizarea traficului în zonă.

Pe de altă pare, susţin reprezentanţii Primăriei, în solicitarea iniţială adresată de Ministerul Transporturilor Primăriei Capitalei era prevăzută executarea în două etape a porţiunii din pasaj care asigură legătura între bulevardele Ion Ionescu de la Brad şi Aerogării, astfel încât traversarea să nu fie întreruptă, şi susţin că restricţiile de trafic la care reprezentanţii ministerului au recurs ulterior sunt datorate întârzierilor înregistrate de constructor în realizarea lucrărilor.

Pentru fluidizarea traficului pe direcţia Ploieşti - Bucureşti, în zona Băneasa, PMB a avizat punerea în funcţiune a instalaţiei de semaforizare din intersecţia Şoseaua Ghe. Ionescu Siseşti cu bulevardul Oaspeţilor.

Totodată, PMB a avizat şi realizarea semnalizării rutiere, pentru circulaţie în sens unic pe bulevardul Oaspeţilor şi strada Câmpiniţa, astfel: pe bulevardul Oaspeţilor, dinspre Şoseaua Jandarmeriei către Ghe. Ionescu Siseşti, pe strada Câmpiniţa, dinspre Ghe. Ionescu Siseşti către Jandarmeriei.

De asemenea, a fost avizată modificarea priorităţii în intersecţia Şoseaua Ghe. Ionescu Siseşti cu strada Ion Ionescu de la Brad, astfel: se menţine prioritatea pe direcţia străzii Ion Ionescu de la Brad, pe sensul dintre bulevardul Aerogării spre Şoseaua Străuleşti, până în intersecţia strada Ion Ionescu de la Brad cu Şoseaua Ghe. Ionescu Siseşti. Se pierde prioritatea pe direcţia străzii Ion Ionescu de la Brad, pe sensul dinspre Şoseaua Străuleşti spre bulevardul Aerogării şi devine prioritară circulaţia pe Şoseaua Ghe. Ionescu Siseşti faţă de sensul dinspre Şoseaua Străuleşti spre bulevardul Aerogării, a străzii Ion Ionescu de la Brad.

PMB a avizat şi interzicerea virajului la stânga în intersecţia Şoseaua Bucureşti-Ploieşti cu bulevardul Aerogării, pe sensul de intrare în oraş, cu presemnalizarea acestei restricţii şi a variantei de ocolire, repetat, începând cu pasajul Otopeni, până la intersecţia cu Şoseaua Jandarmeriei şi instalarea unor balize pentru realizarea fluxurilor de trafic în intersecţiile Şoseaua Ghe. Ionescu Siseşti cu bulevardul Oaspeţilor şi strada Câmpiniţa, Şoseaua Bucureşti-Ploieşti cu strada Elena Văcărescu şi Fântâna Mioriţa.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite