Primăria Bacău oferă gratuit sămânţă de gazon şi puieţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Spaţiile verzi sunt insuficiente în municipiul Bacău, iar primăria caută soluţii pentru ca mai multe cartiere să beneficieze de zone de recreere şi locuri de joacă pentru copii. Toţi

Spaţiile verzi sunt insuficiente în municipiul Bacău, iar primăria caută soluţii pentru ca mai multe cartiere să beneficieze de zone de recreere şi locuri de joacă pentru copii.
Toţi băcăuanii interesaţi de înfrumuseţarea cartierelor vor primi gratuit seminţe. "Primăria oferă gratuit, celor care vor să-şi amenajeze grădinile de pe lângă blocuri, sămânţă de gazon, gard viu, pomi. Am înregistrat deja 200 de cereri de acest gen. Au fost date 180 kilograme de seminţe de gazon prin care se poate amenaja aproximativ un hectar de teren. Au mai fost distribuite, în funcţie de cereri, 715 de fire pentru gard viu, dar şi 450 de arbori", a precizat purtătorul de cuvânt al primăriei, Ionuţ Tomescu. Autorităţile locale speră să trezească interesul băcăuanilor. În prezent, în mai multe cartiere, "spaţiile verzi" sunt ocupate de gunoaie şi câini vagabonzi. "Cei care vor să primească arbuşti şi seminţe pentru amenajarea spaţiilor din jurul blocurilor trebuie să ia legătura cu Direcţia Servicii Publice. Numărul de telefon al instituţiei a rămas acelaşi, adică 524.024. Băcăuanii nu trebuie să uite că perioada optimă pentru însămânţări mai ţine maximum 30 de zile. Prin această acţiune, noi încercăm să încurajăm simţul civic", a mai precizat Ionuţ Tomescu.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite