Primăria Bacău amendează proprietarii de câini

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La sfârşitul săptămânii trecute, trei băcăuani au primit amenzi pentru că nu şi-au luat măsuri de supraveghere şi igienă a câinilor, în timp ce se aflau la plimbare cu patrupedele.

La sfârşitul săptămânii trecute, trei băcăuani au primit amenzi pentru că nu şi-au luat măsuri de supraveghere şi igienă a câinilor, în timp ce se aflau la plimbare cu patrupedele. Poliţia Primăriei Bacău i-a amendat pe cei trei proprietari de câini cu câte 150 de lei noi, deoarece i-au lăsat nesupravegheaţi. Cei trei câini erau din rasele canich, terrier şi pekinez.
Evenimentele din ultimul timp, legate de câinii maidanezi, i-au pus în alertă pe poliţiştii comunitari băcăuani care vor intensifica acţiunile de prevenire a unor incidente. şeful Biroului de Ordine Publică din Poliţia Primăriei, Benone Tocilă, a spus că "va fi urmărit cu atenţie fenomenul stradal în care sunt implicaţi câinii de companie. În perioada următoare, vom lua legătura cu Asociaţia Chinologică din municipiu, pentru a avea şi noi evidenţa acestor animale, inclusiv a câinilor periculoşi, din rasele celor de luptă". Poliţia primăriei va colabora şi cu serviciul de ecarisaj de la Direcţia Salubrizare Spaţii verzi.
Părerile băcăuanilor sunt împărţite. "Da, nu e rău să disciplineze puţin proprietarii de câini, dar trebuie avut grijă şi de ăştia de pe străzi, că ăştia-s mai periculoşi. Mie mi-e frică să umblu noaptea prin cartierul meu, că e plin de câini. şi nu stau la periferia oraşului, ci aproape de centru", a declarat Maria Groza.
Părerea sa a fost susţinută şi de un proprietar de câine, cu amendamentul că "primăria să facă ceva şi pentru cei care au câini. E uşor să dai amenzi, mai ales când nu există spaţii amenajate pentru plimbat câinele. Problema sunt maidanezii, dar pe ăştia nu îi vede primăria".
Câinii maidanezi sunt strânşi de serviciul de ecarisaj din cadrul municipalităţii, însă până în prezent activitatea acestui serviciu nu are rezultate spectaculoase în oraş.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite