Primari în vizorul DNA pentru fapte de corupţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trei primari şi un fost edil din judeţ sunt cercetaţi de procurorilor anticorupţie

Trei actuali primari, precum şi fostul edil al municipiului Dorohoi, Sergiu Lungu, fac obiectul unor dosare instrumentate de către procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA).

Potrivit procurorilor botoşăneni, Sergiu Lungu, alături de alţi funcţionari din primărie, sunt cercetaţi într-un dosar privind o posibilă fraudă în derularea programului de reabilitare a reţelei de apă, prin programul SAMTID. „Ancheta este încă în derulare. Dosarul a afost instrumentat de poliţiştii botoşăneni sub coordonarea procurorilor de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani, iar acum a fost preluat de procurorii DNA", a spus Cristian Popovici, prim procuror al Parchetului Botoşani. Fostul edil al Dorohoiului a declarat că habar nu are despre o asemenea anchetă. „Acum aud pentru prima dată de aşa ceva. Eu nu am avut nicio treabă cu derularea programului. Nu noi ne-am ocupat de program", a spus Sergiu Lungu. Potrivit informaţiilor oferite de procurori, un milion de euro s-ar fi cheltuit nejustificat.

Alţi trei edili, vizaţi de procurori

Lungu nu este însă singurul cercetat pentru fapte de corupţie. Mai sunt anchetaţi şi Costinel Ciubotaru, primarul comunei Suliţa, Romică Magopeţi, edilul comunei Ibăneşti şi Neculai Cucu, primarul din Drăguşeni.

Costinel Ciubotaru susţine că este vorba despre chestiuni politice. „Eu mai ştiu pentru ce am fost chemat. Anul trecut, din 356 de zile cred că 100 am dat cu subsemnatul la DNA. Toate reclamaţiile au fost făcute de Florin Ţurcanu. Şi până la urmă am primit neînceperea urmării penale", a declarat Ciubotaru.

În urmă cu o săptămână, el a fost căutat de Corpul de Control al Prefectului şi de Poliţia Economică în legătură cu lucrările de refacere a unei biserici. „Au spus că nu a fost organizată licitaţia corect. Asta e politica", a afirmat Ciubotaru.

"Anul trecut din 365 de zile, cel puţin 100 a trebuit să dau cu subsemnatul la poliţie şi DNA", Costinel Ciubotaru, primar Suliţa

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite