Primar turnător la Securitate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul din comuna Burila Mare, Jean Cicic , a fost informator al Securităţii, cu numele conspirativ ,,Ştefănescu”, după cum reiese dintr-un document oficial al CNSAS.

Deconspirarea a fost făcută în baza unei solicitări a unui fost vecin de bloc de-al lui Cicic, Ion Olteanu, actualmente cetăţean american, stabilit în Florida-SUA.

Olteanu a fost la puşcărie înainte de ’89 pentru că s-a opus regimului comunist. Nici prin gând nu i-a trecut că vecinul său Cicic, pe atunci şofer, îl turna la Securitate.

„Când mi-am văzut dosarul şi am aflat că vecinul meu Jean Cicic fusese instruit, recrutat şi băgat în sistem, mi-a venit să cad jos. Eu şi soţia am venit în ţară şi nu ne vom întoarce în Florida până ce acest om nu părăseşte funcţia de primar”, a spus Olteanu.

Primarul Cicic susţine că nu ştie ce a scris în acele note informative: „Pe atunci eram un simplu şofer! Păi îmi aduc aminte ce am scris în acele declaraţii? I-am recunoscut domnului Olteanu că am greşit şi i-am spus să mă ierte, dar nu părăsesc funcţia de primar că vrea el”. 

În cazul său vor începe verificări privind săvârşirea infracţiunii de fals în declaraţii.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite