Primar nou din oră-n oră într-o comună din Timiş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul din Maşloc s-a schimbat de câteva ori pentru că la fiecare renumărare a voturilor unul dintre candidaţi avea cu un vot mai mult decât celălalt. La prima numărătoare a

Primarul din Maşloc s-a schimbat de câteva ori pentru că la fiecare renumărare a voturilor unul dintre candidaţi avea cu un vot mai mult decât celălalt.

La prima numărătoare a voturilor cei doi candidaţi, unul PSD, altul independent, erau la egalitate. La a două numărătoare candidatul PSD avea un vot în plus, iar la a treia verificare două voturi au fost anulate astfel că învingător a ieşit independentul Aurel Dorin Mic, fost primar PD-L. Sute de localnici au ieşit în stradă la Maşloc nemulţumiţi de felul în care s-au numărat voturile.

Oamenii vor să mai voteze o dată

Susţinătorii PSD sunt nemulţumiţi de rezultatul alegerilor şi de faptul că de trei ori s-a anunţat alt primar. Primul care s-a bucurat că va fi primar a fost candidatul PSD, Coraş Ardelean, care avea cu un vot mai mult decât candidatul independent, Aurel Dorin Mic.

Comisia din secţia de vot a hotărât să mai verifice încă o dată buletinele şi a anulat două voturi: un buletin avea ştampilă în chenar, dar nu avea ştampila de control, iar al doilea buletin avea ştampila de control, dar chenarul pentru candidatul PSD era mâzgălit. Coraş Ardelean a pierdut în câteva minute funcţia de primar, în locul său fiind anunţat independentul Aurel Dorin Mic.

Voturi contra butoaie cu bere

Simpatizanţii PSD îl acuză pe independent că a cumpărat voturi cu butoaie de bere date pe gratis şi cu datorii şterse din caiet pe care le aveau unii alegători. "Patroana unui bar, cu care e în legătura primarul (cel independent - n.r.), mi-a oferit 200 de lei să votez cu actualul primar. Am refuzat-o", a spus Neluţ Şerban, din Maşloc. Independentul a negat aceste acuzaţii.

Decizia finală aparţine BEC

Social-democraţii au depus o contestaţie la Biroul Electoral Judeţean care a fost trimisă BEC cu solicitarea de anulare a alegerilor în Maşloc. Biroul judeţean a respins contestaţia depusă de social-democraţi de a fi renumărate voturile.(Raluca Pantea)

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite