Prima zi după suspendarea preşedintelui Traian Băsescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prima zi după ce Parlamentul a votat suspendarea preşedintelui nu a fost una liniştită. Guvernul Ponta s-a întrunit pentru a pregăti referendumul de la 29 iulie, iar susţinătorii lui train Băsescu şi-au reafirmat sprijinul pentru preşedintele suspendat. În acest timp, Traian Băsescu, la bordul Daciei sale Logan, a mai făcut o vizită la Palatul Cotroceni.

Ziua de sâmbătă a început în forţă pentru Guvern. Motivul a fost pregătirea demiterii lui Traian Băsescu. Executivul s-a întrunit în şedinţă pentru a aproba printr-o hotărâre de Guvern formatul buletinului de vot de la referendumul din 29 iulie 2012.

Guvernul a stabilit şi măsuri organizatorice de detaliu, precum intervalul orar în care se va desfăşura referendumul. Astfel, s-a decis ca votul să înceapă la ora 08.00 şi să fi oprit la ora 20.00, iar campania electorală să se încheie la 28 iulie, ora 7.00.

Tot sâmbătă, membrii USL şi-a făcut timp să răspundă criticilor care le-au fost aduse de către oficialii europeni. Delegaţia europarlamentară a PSD şi PNL a cerut preşedintelui PPE, Joseph Daul, printr-o scrisoare deschisă, să îşi ceară scuze românilor pentru afirmaţiile despre suspendarea preşedintelui Băsescu, potrivit cărora acest act ar fi o "lovitură de stat".

Sprijin pentru Băsescu

Nici liderii PDL nu au stat cu mâinile-n sân. Vicepreşedintele PDL Cristian Boureanu a declarat, sâmbătă după-amiază, că partidul va organiza mai multe mitinguri în ţară pentru susţinerea preşedintelui suspendat Traian Băsescu, menţionând că formaţiunea este alături de acesta.
"Indifierent cine ar fi preşedinte, românii tebuie să iasă în stradă şi să apere statul de drept. Suntem pregătiţi să mergem la referendum", a spus Boureanu.

Potrivit acestuia, campania pentru referendum este un bun prilej pentru PDL de a explica românilor în ce situaţie grava este ţara în urma guvernării Ponta.
Intrată într-un con de umbră în ultima vreme, Elena Udrea a ţinut să-şi arate sprijinul pentru cel suspendat. Ea a postat pe Facebook, că liderii USL Crin Antonescu şi Victor Ponta vor avea o mare surpriză pe 29 iulie, la referendumul de demiere a preşedintelui Traian Băsescu, şi vor deveni istorie din acel moment.

Tot online, dar pe blog, europarlamentarul PDL Cristian Preda a făcut o analiză a evenimentelor politice de vineri, menţionând că "un singur nume nu a fost rostit, deşi importanţa lui în declanşarea suspendării e capitală: Adrian Năstase", liderul PDL precizând, la final, că "256 rimează cu Năstase".

Alţi membri PDL au preferat conferinţele de presă pentru a lua atitudine. Europarlamentarul PDL Traian Ungureanu a declarat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă, că premierul Victor Ponta, Crin Antonescu şi majoritatea USL sunt datori să îşi "suprime" abuzurile pe care le-au făcut în ultimele două luni şi să corecteze situaţia, înainte de a demsiona.

În vizită la Cotroceni

În timp ce adversarii politici puneau la punct detaliile demiterii sale, iar susţinătorii se întreceau în declaraţii de fidelitate, Traian Băsescu ieşea la plimbare. Nu oriunde, ci chiar la Cotroceni.

El a plecat de la Vila Lac a volanul autoturismului Logan, iar după circa 10 minute a ajuns la Palatul Cotroceni. Autoturismul preşedintelui suspendat a fost însoţit, cum prevede legea, de un autoturism al SPP.

Traian Băsescu a salutat cordial, din maşină, dar fără să oprească, jurnaliştii aflaţi la ieşirea de la Vila Lac, la fel ca şi pe cei de la intrarea Palatului Cotroceni.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite