Prima Casă merge înainte atât pentru locuinţele deja finalizate, cât şi pentru construcţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Emil Boc a anunţat astăzi că a fost emisă o ordonanţă de urgenţă prin care programul "Prima Casă" merge mai departe, garanţiile guvernamentale pentru credite ajungând la 75.000 de euro.

"Avem în continuare mecanismul prin care cei care vor să îşi cumpere o casă să o poată face", a afirmat premierul Emil Boc la finanul şedinţei de Guvern.

Potrivit acestuia, programul va merge în continuare pentru cei care vor să îşi cumpere o locuinţă deja finalizată sau una la roşu, iar garanţia guvernamentală este de 60.000 de euro.

Cealaltă partea a programului îi vizează pe cei care vor să îşi construiască ei o locuinţă. Guvernul acordă pentru aceştia o garanţie de 70.000 de euro.

Premierul Emil Boc a mai anunţat că, în cazul în care minm şapte persoane se asociază pentru a-şi construi împreună un imobil., garanţia este de 75.000 de euro.

Citeşte clasamentul celor mai ieftine locuinţe din Vest

O altă noutate a programului este aceea că se pot achiziţiona locuinţe Agenţia Naţională pentru Locuinţe (ANL) prin intermediul Primei Case.

Până în prezent, creditele bancare contractate prin acest program pentru locuinţe, indiferent de anul construcţiei, au fost garantate de stat în limita a 60.000 euro.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite