„Prima Casă“ începe după Paşte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Noua formă a programului „Prima Casă“, în care garanţia creditelor pentru achiziţionarea locuinţei este împărţită între stat şi bănci, va începe după Sărbătorile de Paşte, a anunţat ieri premierul Emil Boc.

„După Sărbătorile de Paşte, persoanele interesate pot merge la bănci pentru a discuta de forma modificată. Niciun client care are contract în derulare nu va fi afectat de modificări de costuri sau rate", a spus Boc. Aurel Şaramet, preşedintele Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM, a arătat că din garanţiile totale de 200 de milioane de euro pentru acest an au mai rămas doar 40-50 de milioane de euro neacoperite, astfel că întregul plafon ar urma să fie epuizat în 8-10 zile.

Guvernul a propus varianta împărţirii riscului între bănci şi stat, dar şi posibilitatea contractării unui credit „Prima Casă" şi de către proprietarii de locuinţe cu o suprafaţă de maximum 50 de metri pătraţi. Şeful Guvernului a arătat că date neoficiale relevă existenţa a cel puţin două-trei bănci care acceptă noile condiţii la «Prima Casă», dar că opţiunea clară va fi conturată începând cu săptămâna viitoare. 

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite