Prima slujbă în biserica azilului de bătrâni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vârstnicii şi-au găsit alinarea în credinţă şi se bucură că au un lăcaş de cult

Cea mai mare dorinţă a zecilor de bătrâni credincioşi care locuiesc în azilul din Slatina s-a împlinit. Oamenii au, de astăzi, un lăcaş de cult chiar în interiorul centrului. Preotul va sluji aici în fiecare duminică, dar şi în zilele de sărbătoare, spre bucuria vârstnicilor, care spun că aşteaptă cu drag fiecare slujbă.

Pregătiţi ca pentru o mare sărbătoare


Încă de aseară, bătrânele şi bătrânii credincioşi din centru au început să se pregătească pentru slujba de duminică. Şi-au scos hainele cele mai frumoase, pe care le-au aranjat cu grijă pe scaun. De dimineaţă s-au trezit înainte să se lumineze afară, să fie gata la timp pentru a lua parte la ceremonialul religios, primul care se desfăşoară chiar la ei acasă. Au aşteptat apoi minute în şir, până la ora anunţată pentru începerea slujbei, iar când preotul a sosit, s-au îndreptat cu toţii către camera în care funcţionează, de acum, lăcaşul de cult „Sfântul Nectarie“.

Credinţa luminează sufletele celor care au uitat să zâmbească


Rămaşi fără cei dragi, bătrânii au găsit alinarea şi bucuria în credinţă. „Doar Dumnezeu ne ascultă şi ne ocroteşte. Noi nu mai avem pe nimeni pe lumea asta. Credinţa ne luminează sufletele, iar această bisericuţă este cel mai frumos dar, acum, în prag de Paşte. E cea mai mare bucurie pe care am avut-o de când am venit aici, la azil“, a spus Emilia Câmpeanu, de 80 de ani.
Bătrânii au spus că biserica amenajată de Episcopia Slatina şi Consiliul Judeţean în interiorul centrului este cel mai frumos cadou pe care l-au primit vreodată. „Ăsta este cel mai frumos dar pe care l-am primit vreodată. De mult ne doream o biserică aici. Noi suntem bătrâni, nu putem să mergem la bisericile din oraş. Până acum ne închinam şi ne rugam aici în cameră. La sărbătorile mari, vedeam slujba la televizor. De acum încolo, nu ne mai trebuie nimic. Venim aici, aprindem lumânări, ne închinăm şi ne rugăm pentru toată lumea“, a spus Floarea Ivan, de 74 de ani. La final, bătrânii au spus că le-a plăcut foarte mult slujba şi au promis că vor participa la toate ceremonialurile religioase care se vor desfăşura în căminul de bătrâni.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite