Prima sărbătoare a vinului, la malul mării

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autorităţile din Mangalia au organizat Festivalul Vinului Dobrogean. Zeci de firme producătoare din Dobrogea şi-au expus ieri, în Portul turistic din Mangalia, mostre din producţia vinicolă proprie.

Începând cu ora 10.00, oamenii au început să „curgă“ spre port pentru a degusta bunătăţile aduse de expozanţi. Cu toate că a fost vorba despre un festival al vinului, participanţii au fost îmbiaţi inclusiv cu mici şi bere.

Agenţii economici din domeniul turismului şi hotelier, reprezentanţii marilor restaurante şi marketuri au fost, de asemenea, prezenţi pentru a reînnoi vechile colaborări cu marile case de vinuri şi pentru a dezvolta noi contracte.

Vizitatorii au avut cu ce pleca acasă, pentru că preţurile au fost pentru toate buzunarele: de la 4 lei sticla de vin Murfatlar până la 70 de lei vinul vechi de la Jidvei. Şi au avut de unde alege, pentru că au fost aproximativ 40 de expozanţi. Pentru a atrage clienţi, fiecare producător a oferit, gratuit, vin la degustare. Niciun vizitator nu a întrecut însă măsura, oricât de tentant era să treacă pe la fiecare stand în parte.

„Este o idee extraordinară să cinstim vinul dobrogean la Mangalia. Este toamnă, iar rezultatele recoltei din acest an trebuie degustate, nu?“, ne-a declarat Marian Tănase, unul dintre sutele de localnici veniţi să guste licoarea bahică.

Dublă sărbătoare

Manifestarea a fost organizată cu ocazia Sfinţilor Arhangheli Mihail şi Gavril, motiv pentru care autorităţile locale au „tocmit” şi câteva ansambluri folclorice din judeţele Constanţa şi Prahova pentru a-i binedispune pe vizitatori. Astăzi, în cea de-a doua zi a festivalului, vor oferi reprezentaţii ansamblul „Periniţa Prahovei“ şi Fanfara „Prahova“.

Acţiuni similare de promovare a prezentării şi promovării vinurilor dobrogene sau din alte podgorii vor mai avea loc la Medgidia, pe 15 şi 16 noiembrie, şi în Constanţa, în perioada 27-29 noiembrie. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite