Prima pereche românească de aur după 31 de ani!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Prima pereche românească de aur după 31 de ani!
Prima pereche românească de aur după 31 de ani!

Daniela Dodean (21 de ani) şi Elizabeta Samara (20 de ani) au cucerit titlul în proba de dublu la Campionatul European. După trei decenii de secetă, o pereche sută la sută românească a triumfat la întrecerile continentale.

Foste campioane europene de tineret, Elizabeta Samara şi Daniela Dodean au confirmat în sfârşit talentul imens de care dispun. Aflate deja în top 10 mondial la senioare, cele două au câştigat en-fanfare finala probei de dublu, dispunând cu 4-0 (11-7,11-7,13-11,11-4) de perechea Nikoleta Stefanova/Tan Wenling (Italia).

Favorite nr.2 ale competiţiei, româncele reuşiseră o altă victorie de senzaţie, scor 4-2, în semifinale, împotriva cuplului Paskauskiene / Fadeeva (Lituania/Rusia), principalele favorite ale Europenelor  de la Stuttgart.

Campioane de club în Italia în acest an cu San Donatese, o premieră pentru micuţa grupare lombardă, „cele două puştoaice minune” au demonstrat totodată la Europene, spre satisfacţia publicului german, că naturalizarea unor jucătoare asiatice nu aduce în mod automat succesul.

Bulgăroaica Nikoleta Stefanova şi chinezoaica Tan Wenling, care au reprezentat Italia, au fost efectiv surclasate de cele două românce, care alcătuiesc un cuplu solid de peste cinci ani de zile.

Samara şi Dodean au spart mai multe recorduri la această ediţie a Europenelor. Ultima pereche sută la sută românească care a cucerit titlul european a fost Maria Alexandru-Golopenţa/Liana Mihuţ, performanţa lor datând de la Europenele din 1978 de la Duisburg (Germania).

Au făcut ping-pong cu istoria

După  acea performanţă, jucătoarele din România au mai obţinut medalii de aur în proba de dublu, dar în parteneriat cu jucătoare de alte naţionalităţi. Bistriţeanca Mihaela Şteff are chiar un adevărat record în această probă, cucerind trei titluri continentale alături de croata Tamara Boros. Şi celebra Otilia Bădescu, ultima româncă ce a cucerit o medalie la individual la Campionatele Mondiale, are în palmares un titlu european la dublu alături de o jucătoare străină, sârboaica Ilja Lupulesku.

Băieţii au fost aproape de un mare succes

Echipa masculină a României a avut o prestaţie lăudabilă la această ediţie a Europenelor de la Stuttgart (Germania). În formula Adrian Crişan, Andrei Filimon, Constantin Cioti şi Adrian Dodean, “tricolorii” au obţinut medalia de bronz, repetând astfel performanţa din urmă cu doi ani de la Belgrad.

În semifinale, românii au început în forţă partida cu reprezentanţii gazdelor. Adrian Crişan şi Constantin Cioti şi-au condus adversarii în primele două meciuri cu scorul de 2-0, dar în cele din urmă au pierdut cu 2-3.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite