Prima întâlnire la nivel înalt între miniştrii italieni şi cei români

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Călin Popescu Tăriceanu însoţit de o delegaţie de opt miniştri, printre care ministrul de Interne şi cel de Externe, a fost întâmpină în jurul orei 11.30, la Villa Madama, de către primul ministrul italian, Silvio Berlusconi.

Pe lângă susţinerea integrării euro-atlantice a ţărilor baltice şi considerearea Mării Neagre ca zonă strategică, cele două părţi au convenit asupra acordului bilateral de repatriere asistată a minorilor români neînsoţiţi de pe teritoriul Italiei. Acest acord a fost semnat la Roma în data de 9 iunie 2008.

Ministrul de Interne, Cristian David, şi omologul său italian, Roberto Maroni, au hotărât, la Roma, ca o nouă echipă de 15 ofiţeri români să fie trimisă în Italia pentru a lucra împreună cu poliţiştii italieni la combaterea infracţiunilor.

Ministrul italian a anunţat că recensământul efectuat în taberele de nomazi va fi finalizat în această lună, urmând ca rezultatele să fie prezentate public.

"Am convenit să acţionăm împreună pentru integrarea socială a romilor", a spus Berlusconi, într-o conferinţă de presă organizată la sfârşitul reuniunii.

Reprezentanţii Poliţiei de Frontieră din cele două ţări au semnat un acord de colaborare prin organizarea de patrule comune la frontierele UE ale României şi Italiei.

Premierul Tăriceanu a confirmat acordurile economice dintre cele două ţări şi a exprimat speranţa de a atrage şi alţi investitori de talie mare pe lângă cei 3-4 existenţi deja şi pe lângă cele circa 20.000 de mici întreprinzători italieni din România.

Discuţiile au vizat şi infrastructura, piaţa muncii, sectorul sanitar şi afacerile consulare. Cu această ocazie, delegaţia română a confirmat deschiderea a trei noi consulate la  Cosenza, Bologna şi Trieste.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite