Prima fotografie a micuţei „Mowgli“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Prima fotografie a micuţei „Mowgli“
Prima fotografie a micuţei „Mowgli“

Noi amănunte apar în povestea cutremu­rătoare a Nataşei Mihailova, fetiţa de cinci ani descoperită, alături de câini şi de pisici, într-un apartament mizer din oraşul siberian Cita.

Prima fotografie a Nataşei ca şi primele relatări din centrul de reabilitare unde a fost internată, au fost date publicităţii ieri, stârnind un val de compasiune şi de proteste. Starea psihică şi fizică a fetiţei este deplorabilă. Specialiştii şi medicii din centrul de reabilitare unde a fost internată susţin că ea pare să înţeleagă limba rusă, dar nu se poate exprima decât imitând lătratul şi sunetele scoase de câinii în compania cărora a crescut.

În plus, deşi a împlinit cinci ani, Nataşa arată ca un copil de doi şi nu poate merge decât ca un patruped. În prezent, fetiţei i se acordă ajutor de specialitate, medicii fiind totuşi optimişti în privinţa capacităţilor ei de adaptare la noul mediu. Nataşa Mihailova a fost descoperită acum trei zile, de către reprezentanţi ai Protecţiei Copilului, „prizonieră” într-un apartament insalubru, fără apă curentă şi căldură, din care nu ieşise niciodată. Vecinii au povestit că tatăl şi bunicii fetiţei erau persoane „ciudate, care nu plecau de acasă decât noaptea”.

Mama Nataşei îşi părăsise familia acum doi ani, fără să se mai intereseze de soartea acesteia. Atât mama, cât şi tatăl copilei, Viktor Lozhkin (27 de ani), au fost arestaţi pentru neglijenţă şi rele tratamente aplicate unui minor.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite