Prima zăpadă i-a dezmorţit pe drumari

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Citeşte şi: Braşov: -4°C şi zăpadă la Fundata (GALERIE FOTO) Ninsoarea care a căzut de Crăciun în judeţele Moldovei nu a provocat probleme în traficul din regiune. Utilajele

Citeşte şi:

Braşov: -4°C şi zăpadă la Fundata (GALERIE FOTO)


Ninsoarea care a căzut de Crăciun în judeţele Moldovei nu a provocat probleme în traficul din regiune. Utilajele Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri (DRDP) au intervenit încă de la primii fulgi şi au presărat material antiderapant.

„În zona de munte s-a depus un strat mai gros de zăpadă, dar acum se circulă în condiţii normale de iarnă pe toate drumurile din Moldova. Avem noroc că nu a viscolit puternic şi ar fi foarte bine dacă situaţia ar rămâne aşa”, a declarat Viorel Scutaru, director adjunct DRDP.

Potrivit prognozei meteo, în următoarele zile ninsoarea va scădea în intensitate, excepţie facând zonele montane din Moldova.

Cauciucurile de iarnă, obligatorii

Şoferii care vor să se aventureze la drum în această perioadă sunt sfătuiţi să îşi echipeze maşinile cu cauciucuri de iarnă.

„În prezent, arterele sunt acoperite cu un strat de zăpadă îmbibat cu apă, care pătrunde în şanţurile din cauciucuri. În cazul pneurilor de vară, aceste şanţuri sunt subţiri, motiv pentru care sunt astupate de zăpadă iar maşina îşi pierde aderenţa.

Pe de altă parte, anvelopele de iarnă sunt brăzdate de şanţuri transversale mai late care evacuează zăpada”, a mai precizat Viorel Scutaru.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite