„Prima Casă“, nu doar cumpărată, ci şi construită

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Statul român va extinde sistemul de garanţii „Prima Casă“ şi asupra proiectelor noi de construcţii, nu doar pentru locuinţele din fondul locativ existent, a decis, ieri, Guvernul.

Iniţial, normele de aplicare a programului nu stabileau posibilitatea de a primi garanţii de stat pentru construcţiile noi, ci doar pentru cumpărarea de locuinţe existente deja pe piaţă.

Măsura luată ieri poate fi considerată o scăpare a autorităţilor, în condiţiile în care mai mulţi reprezentanţi ai Executivului declarau, anterior, că prin acest program se doreşte o încurajare a sectorului construcţiilor. Ultima declaraţie în acest sens îi aparţine vicepremierului Dan Nica.

El a afirmat, la mijlocul săptămânii trecute, că se doreşte ca programul „Prima Casă” să se refere, în principal, la locuinţe nou-construite, astfel încât să se obţină un efect multiplicator în economie.

„Nu putem exclude şi posibilitatea ca cineva să îşi achiziţioneze, în situaţia în care ele sunt mai ieftine, şi locuinţe din fondul locativ existent. Ideea noastră este de a da un ajutor economiei româneşti şi cetăţenilor României în mod implicit“, spunea Dan Nica.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite