Prietena lui Hayssam, lăsată să plece din ţară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Executorul judecătoresc Violeta Pârvan, despre care procurorii susţin că este cununată religios cu Omar Hayssam, poate părăsi România, în urma unei decizii date în această săptămână de

Executorul judecătoresc Violeta Pârvan, despre care procurorii susţin că este cununată religios cu Omar Hayssam, poate părăsi România, în urma unei decizii date în această săptămână de Tribunalul Bucureşti. Violeta Pârvan are şi o fetiţă ca urmare a relaţiei cu "teroristul".

În mărturia care i-a convins pe judecători să-i permită liberul acces la graniţă ea a explicat că nu sunt probe şi indicii că ar fi comis faptele pentru care este cercetată şi a promis că nu se va sustrage de la urmărirea penală deoarece exercită o meserie liberală la care nu intenţionează să renunţe. Violeta Pârvan a mai arătat instanţei că procurorii nu au mai efectuat niciun act de urmărire penală, în dosarul în care este cercetată, de trei ani de zile, că nu a fost citată la Parchet de la ultima audiere din luna noiembrie 2004.

Procurorii au dispus, în 8 august 2006, luarea măsurii de a nu părăsi localitatea faţă de Omar Mukles, fratele lui Omar Hayssam, şi faţă de Violeta Pârvan, în dosarul "Best Wood", separat din cel al privatizării societăţii Foresta Nehoiu. Măsura a fost luată în condiţiile în care Omar Haysam era de negăsit, căutat prin spitalele din ţară, şi nu se aflase de fuga lui din România.

Violeta Pârvan era acuzată de săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune în convenţii, cu consecinţe deosebit de grave şi de spălare de bani. Procurorii susţin că ea împreună cu Omar Hayssam, în calitate de asociaţi la SC "Best City" SRL, au încheiat cu o societate comercială fictivă, SC "Pantea Total" SRL, un contract fictiv de finanţare a SC "Best City" SRL.

La dosar au adus ca probe cinci bilete la ordin ale firmei fictive, folosite la cumpărarea a 4.000 tone de combustibil de la SC "Radoil Group" SRL. Pentru a da o aparenţă de legalitate, cei doi asociaţi şi-au creditat, în ianuarie 2004, "Best City" cu 18 miliarde de lei şi printr-o chitanţă cu caracter fictiv au plătit "Pantea Total".

Violeta, căsătorită religios cu sirianul?

Cele 14 ordonanţe emise de procurori prin care s-au dispus luarea unor măsuri sau interdicţia părăsirii ţării pomenesc că învinuita are un copil cu Omar Hayssam şi că aceasta ar fi căsătorită religios cu sirianul. Judecătorii Curţii de Apel Bucureşti care au analizat în urmă cu un an o cerere de prelungire a interidicţiei părăsirii ţării au concluzionat că "este necesar a fi prelungită pentru a împiedica sustragerea învinuiţilor de la urmărirea penală, avându-se în vedere calitatea de frate a învinuitului Omar Mukles şi relaţia de concubinaj a învinuitei Pârvan Violeta cu Omar Hayssam.

Violeta Pârvan a declarat în faţa judecătorilor că nu este căsătorită religios cu Hayssam şi că nu există niciun indiciu că ar dori să plece din ţară la acesta. Fetiţa, Farah Antonia, are trei ani. Hayssam este căsătorit cu Adela Omar, cu care are şapte copii. (L. Năstase/I. Stoica)

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite