Prichindeii învaţă prin jocuri chiar şi în vacanţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Prichindeii învaţă prin jocuri chiar şi în vacanţă
Prichindeii învaţă prin jocuri chiar şi în vacanţă

Micuţii de la grădiniţele particulare din Bănie pot studia pianul şi trei limbi străine

Dacă v-aţi săturat de aglomeraţia grădiniţelor din sistemul de stat sau de expresia „acră“ a educatoarelor care sunt nevoite să aibă grijă simultan de 25-30 de copii, există şi în Craiova o alternativă: grădiniţele particulare. Fiecare grupă are maxim 15 micuţi, iar educatoarele sunt atente ca fiecare prichindel să asimileze cunoştinţe noi fără stres. „Toţi copiii sunt egali pentru noi. Fiecare este special şi dascălii noştri au grijă ca trăsăturile lor să fie cultivate. Relaţia cu micuţii trebuie să fie una deschisă, sinceră, pentru că ei sunt primii care simt atunci când lucrurile nu stau aşa“, a spus Geanina Dumbravă, managerul Grădiniţei Joyland din Craiova. Încurajaţi să-şi exprime ideile şi mereu dornici de joacă, micuţii descoperă treptat, fără efort, natura, mediul, obiectele din casă.

Unităţi cu predare în limba engleză

Majoritatea grădiniţelor particulare din Craiova oferă cursuri de engleză, dar sunt şi unităţi cu predare în limba engleză. „Prima dată se familiarizează cu muzicalitatea limbii engleze. Treptat, prin jocuri, poezii, muzică, dobândirea cunoştinţelor se face fără ca micuţii să fie forţaţi să reţină cuvinte automat“, a mai spus Geanina Dumbravă. Părinţii îşi pot înscrie copiii la cursuri de germană, spaniolă sau italiană sau chiar la cele de pian. Rechizitele şi caietele speciale necesare la clasă sunt incluse în preţ, iar educatoarele nu au voie să primească daruri.

Grădiniţele particulare, mai costisitoare

Dacă nu aveţi timp să staţi cu prichindelul în timpul verii, există grădiniţe care au program şi în vacanţă. Plimbările în parc, bălăceala în piscină, jocurile tematice sunt doar câteva dintre activităţile care îi relaxează pe copii pe perioada verii.
Cu servicii de top pentru micuţi, şi tarifele sunt unele pe măsură. Dacă la grădiniţele de stat, părinţii scot din buzunar aproximativ 200 de lei lunar, preţurile la o unitate particulară se învârt în jurul a 400-500 de lei lunar pentru un program scurt. Pentru programul mediu, de la 8.00 la 14.00, tarifele sunt asemănătoare, însă se adaugă aici costul mesei de prânz. Fiecare grădiniţă are bucătărie proprie şi angajaţi specializaţi care fac din masa micuţilor o adevărată sărbătoare. Pentru programele lungi sau prelungite se mai adaugă între 50 şi 120 delei, în funcţie de durată.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite