Prichindeii s-au transformat în creatori de păpuşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În Piaţa Mihai Viteazul a fost inaugurat oficial atelierul de lucru

Bucurie fără margini aseară pentru copiii care ieşiseră la plimbare în centrul oraşului. Cum a bătut ceasul ora 19.00, au început să ţopăie de fericire când au văzut mulţimea de culori, aripi de carton, pungi pline cu confetti, forfecuţe şi gheme de aţe aduse special pentru ei de Casa Traian Demetrescu. La un semn, s-au cuminţit ca prin minune şi început să deseneze. „Este inedit şi sperăm ca acest atelier de lucru, pe care îl vom face în fiecare seară de miercuri până pe 10 septembrie să prindă“, a spus Alexandru Stuparu, directorul Casei de Cultură.

Lingurile de lemn au luat forma păpuşilor

Ana-Maria Paraschiva nu ştie doar să scrie, să numere şi să citească la cei şase ani ai ei, ci şi să creeze jucării din fel de fel de obiecte. „Fac o păpuşă cu aripi şi îi pun numele Ana, ca al meu“, se alintă fetiţa. Lângă ea, micuţa Andreea Sperlea ia un pumn de confetti, îl aşează ca un ghemotoc pe aripioarele decupate din carton şi ne lămureşte zicând „am mai făcut aşa lucrări la grădiniţă“. Gata să le sară în ajutor cu lipici, hârtie creponată şi aţă colorată era actriţa Anca Predoi, pe care am mai găsit-o în mijlocul copiilor şi la celelalte ateliere de creaţie organizate de Asociaţia Culturală GAG şi Casa Demetrescu. „Îmi place să-i văd comunicând. Vreau să nu aibă inhibiţii şi să creeze după placul lor“, mărturiseşte Anca.

Părinţii au desenat cot la cot cu prichindeii


Mămici, tătici şi bunici n-au rezistat tentaţiei de a construi şi ei o jucărie. „Ce mai făceam şi eu când eram mică păpuşi. Parcă mă întorc în copilărie“, mărturiseşte zâmbind Alina Milu, în timp ce dichisea o lingură de lemn pentru Alessia.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite