Prevenire antidrog inutilă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Centrul de Consiliere a avut în cont, anul trecut, 300 de lei

Instituţia hunedoreană are doar doi salariaţi şi activitatea sa principală o reprezintă prelegerile în şcoli.

Singurul venit pe care Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Hunedoara, l-a obţinut, anul trecut, a fost o sponsorizare de 300 de lei. Bugetul centrului depinde  de comunitate, care, pe criză, nu îl mai poate ajuta cu bani. Instituţia mai are doar doi angajaţi, deşi, în astfel de instituţii, este nevoie de minimum cinci specialişti.
“Nu avem medic, nici psiholog şi nici specialist în prevenirea consumului de droguri. Nu există fond de salarii pentru aceşti oameni”, a spus Adriana Almăşan, coordonatorul centrului.

Se consumă droguri uşoare
“Anul trecut am evaluat 16 consumatori de droguri. Am chemat pentru asta specialişti de la centrele noastre din Sibiu şi Alba. Consiliere nu mai facem pentru că nu avem psiholog. Deoarece nu costă foarte mult, ne rezumăm să ţinem prelegeri în şcoli pe tema pericolului reprezentat de droguri”, a mai spus Almăşan.
În Deva şi Hunedoara se consumă droguri “uşoare”. La Centru sunt înregistraţi 30 de consumatori de marihuana, haşiş sau extasy şi niciun dependent de heroină. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite