Preţul gazelor naturale se reduce cu 5% de la 1 iulie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preţul gazelor naturale se va reduce cu cinci la sută, de la 1 iulie, în urma deciziei luate marţi de Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei, a anunţat marţi preşedintele ANRE, Petru Lificiu, citat de Agerpres.

"În urma şedinţei pe care am avut-o marţi, am decis reducerea preţului gazelor naturale cu cinci la sută de la 1 iulie, aşa cum anunţasem anterior", a afirmat preşedintele ANRE.

ANRE are în vedere trei scenarii pentru reducerea preţului energiei electrice de la 1 iulie, o decizie în acest sens urmând să fie luată până la finalul acestei luni.

"ANRE are în vedere trei scenarii pentru scăderea preţului energiei electrice. Acesta va scădea fie la consumatorii casnici şi va rămâne constant pentru agenţii economici, fie va scădea pentru agenţii economici şi se va păstra la acelaşi nivel pentru consumatorii casnici, fie nu va fi modificat pentru niciuna dintre cele două categorii de consumatori. Pentru electricitate, preţul ar putea fi redus cu câteva procente, până la trei la sută, din luna iulie. O decizie în acest sens va fi luată până la finalul lunii iunie, ANRE analizând cele trei scenarii", a afirmat Petru Lificiu.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite