Preţul gazelor scoate sindicaliştii în stradă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Protestatarii s-au adunat, ieri, în faţa Prefecturii Timiş

Prefecturii Timiş, în cadrul unei acţiuni de protest. Protestele vor continua, astăzi şi mâine, iar sindicaliştii ameninţă că, în cazul în care revendicările lor nu vor fi luate în seamă, vor declanşa proteste de stradă în masă.
Sindicaliştii protestează faţă de creşterea preţului la gazele naturale şi la energie electrică, disproporţia între venituri şi preţuri, în general, şi acuză lipsa unei politici de protecţie socială. Ei solicită guvernului şi premierului convocarea de urgenţă a consiliului economico-social, în care să se discute revendicările lor.
Pe plan local, nemulţumirile se referă la faptul că sindicaliştii din administraţia publică nu şi-au primit din luna decembrie drepturile financiare pentru medicamente şi securitatea muncii câştigate în instanţă.

Protestatarii îl aşteaptă azi pe Tăriceanu
Numărul celor care vor participa astăzi la proteste va fi mai mare, pentru că este aşteptată vizita premierului Călin Popescu Tăriceanu. "Când au trebuit să voteze pentru ei, au avut bani! Cine îi trage pe guvernanţi la răspundere că oamenii mor în casă de frig? Bătrânii îşi scot la vânzare lucrurile, ca să aibă din ce trăi de azi pe mâine!", s-a adresat mulţimii ştefan Gogoşanu, liderul sindicatului Cartel Alfa Timiş.

Pichete şi la Cluj
Peste 50 de lideri de sindicat din Cartel Alfa au pichetat, ieri, Prefectura Cluj, în semn de protest faţă de politica de preţuri la gaz natural şi energie electrică.
Potrivit preşedintelui Grigore Pop, sindicaliştii solicită fie o compensare la nivel naţional, în raport cu majorarea tarifelor la utilităţi, fie o revizuire a calendarului de creştere a preţurilor, sincronizată cu creşterea puterii de cumpărare a consumatorilor. Sindicaliştii au adresat o scrisoare deschisă primarului Emil Boc, în care se plâng că le-a redus durata manifestării, deoarece avionul cu care s-a deplasat la sfârşitul săptămânii la Bucureşti, nu era dotat cu fax.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite