Preţul alimentelor continuă să crească atingând în februarie un nou record!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preţul mâncării la nivel global a atins în luna februarie un nou record şi ar putea creşte şi mai mult în lunile următoare, a anunţat Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură (FAO).

Indicele preţurilor la alimente publicat lunar a crescut cu 2,2% în luna februarie faţă de ianuarie, înregistrând cel mai ridicat indice din 1990, când FAO a început să monitorizeze preţurile alimentelor, potrivit bbc.co.uk.

În afară de zahăr, FAO a anunţat că toate preţurile alimentelor au crescut. Cea mai importantă cauză, care a dus la această destabilizare la nivel global, a fost creşterea preţului petrolului din cauza tulburărilor politice din Africa de Nord şi Orientul Mijlociu. 

Preţul la grâu, porumb şi orez a crescut cu aproape 70% anul trecut şi asta din cauza secetei din Estul Europei şi a inundaţiilor din Australia.

FAO se aşteaptă ca anul acesta producţia mondială să scadă şi mai mult, iar aceste presiuni conflictuale să împingă costurile şi mai sus.

În plus, este prevăzută o cerere mai mare pentru produsele agricole alimentare, dar şi pentru hrana animalelor şi producţia de combustibil.

Singurele semnale pozitive vin din Rusia, Ucraina şi Kazakhstan care, după ce au fost lovite de secetă şi inundaţii anul trecut, au început deja să recupereze în ceea ce priveşte producţiile agricole.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite