Pretextul unei noi schimbări la deconcentrate: Ministrul Mediului l-a demis pe şeful Administraţiei Bazinale Jiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Inundațiile pot avea loc pentru că nu s-au făcut lucrările de regularizare
Inundațiile pot avea loc pentru că nu s-au făcut lucrările de regularizare

Ministrul Mediului, Rovana Plumb, l-a demis-o azi pe directorul Administraţiei Bazinale de Apă Jiu, Cosmin Petru Călin, pe care îl acuză că nu a informat conducerea ministerului cu privire la situaţia din zonă în ultimele zile, marcate de ploi şi inundaţii.

Comunicatul transmis de Ministerul Mediului spune că Petru Călin nu a informat conducerea ministerului şi Administraţis Naţională Apele Române (ANAR) cu privire la situaţia spărută în zonă în ultimele zile din cauza ploilor.

"Rovana Plumb, a luat hotărârea, în această dimineaţă, de a-l demite pe directorul Administraţiei Bazinale de Apă Jiu, Cosmin Petru Călin, şi a solicitat în acest sens, Administraţiei Naţionale Apele Române (ANAR) să îndeplinească formalităţile.

Cu această ocazie, noua Putere nu a fost nevoită să mai dea explicaţii pentru înlocuirea unui şef din teritoriu.

Reamintim că de la venirea USL au fost schimbaţi politic mai mulţi şefi de deconcentrate, nu doar ai instituţiilor centrale.

Acest şir lung de numiri noi odată cu schimbarea guvernării a fost întrerupt o scurtă perioadă, în 2008. După ce PDL şi PSD au format Guvernul în 2009, Emil Boc a decis repolitizarea deconcentratelor.


Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite