Preşedintele Comisiei Europene vine la Bucureşti, unde va fi numit Doctor Honoris Causa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Jose Manuel Durao Barroso, preşedintele CE, va ajunge luni la Bucureşti pentru a lua parte la Summit-ul Dunării. Cu această ocaziem Universitatea din Bucureşti îi va acorda oficialului european titlul de Doctor Honoris Causa.

Preşedintele Comisiei Europene se va afla la Bucureşti, unde va lua parte alături de preşedintele Traian Băsescu, la deschiderea Summit-ului Dunării, reuniune ce va dezbate aspecte legate de structurarea Strategiei UE pentru regiunea Dunării.

Titlul îi va fi acordat preşedintelui Comisiei Europene în cadrul unei ceremonii care va avea loc în Aula Magna a Facultăţii de Drept din Bucureşti, potrivit unui comunicat al Universităţii Bucureşti, relatează Mediafax.

22 de delegaţii reprezentând guvernele naţionale ale celor 14 state din bazinul Dunării, preşedintele Comisiei Europene, prim-miniştrii sau guvernatorii celor şase landuri riverane din Germania şi Austria şi primarul oraşului Ulm din Germania vor participa  la Summit-ul Dunării de la Bucureşti.

Vizita preşedintelui CE a fost anunţată în urmă cu o lună de Viorel Ardeleanu, coordonator naţional privind Strategia Dunării. Ardeleanu a spus, la 18 octombrie, că Barroso a confirmat prezenţa sa la Bucureşti, la ultimul summit dedicat Strategiei UE privind Dunărea înainte de adoptarea finală a proiectului de strategie de către Comisia Europeană la 8 decembrie.

Strategia UE pentru Regiunea Dunării va fi adoptată apoi în Consiliul UE în luna aprilie 2011, în timpul preşedinţiei ungare a UE, urmând ca în luna iunie să fie supusă aprobării Consiliului European. EA va fi definitivată până la sfârşitul anului, urmând să constituie un model de dezvoltare regională la nivel european şi fiind o iniţiativă lansată de România şi Austria în 2008.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite