Preşedintele de la Protecţia Mediului, Nagy Iosif, a demisionat. Borbely îl propune pe Abos Gabor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

 Preşedintele Agenţiei de Protecţie a Mediului, Nagy Iosif, şi-a dat demisia luni. Ministrul Laszlo Borbely a acceptat-o şi l-a propus în loc pe Abos Gabor,  fostul adjunct al comisarului general al Gărzii de Mediu.

Ministrul Mediului, Laszlo Borbely, a trimis propunerea de înlocuitor premierului Emil Boc.

Demisia lui vine în contextul în care România a fost suspendată de la tranzacţionarea certificatelor de emisii de carbon, decizia finală a Comitetului de Conformare a Protocolului de la Kyoto, care confirmă concluziile preliminare din 8 iulie, fiind în vigoare până la rezolvarea neconformităţilor identificate, potrivit Mediafax.

Decizia finală confirmă suspendarea eligibilităţii României de a participa la mecanismele flexibile în baza articolelor 6, 12 şi 17 ale Protocolului de la Kyoto, până la rezolvarea neconformităţilor identificate. Suspendarea eligibilităţii a intrat în vigoare la comunicarea deciziei.

România a luat act de decizia finală a Comitetului de Conformare.

Vineri, Premierul Emil Boc a declarat că "trebuie să fie pus pe masă capul şefului Agenţiei de Protecţie a Mediului" dacă România va fi suspendată de la tranzacţionarea certificatelor verzi, el precizând că vrea "capete jos" pentru că "cei vinovaţi trebuie să plătească".

Revenim cu detalii!

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite