Preşedintele nu mai demisionează şi aşteaptă referendumul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Băsescu susţine că s-a răzgândit pentru a asigura stabilitatea internă Preşedintele suspendat Traian Băsescu a renunţat la demisie, invocând nevoia de stabilitate internă. După o

Băsescu susţine că s-a răzgândit pentru a asigura stabilitatea internă

Preşedintele suspendat Traian Băsescu a renunţat la demisie, invocând nevoia de stabilitate internă. După o zi întreagă de consultări, la Palatul Cotroceni, cu echipa sa de consilieri, Băsescu a anunţat, ieri după-amiază, că nu va renunţa la mandat şi că se va confrunta cu electoratul peste 30 de zile, atunci când, potrivit legii, ar trebui organizat referendumul pentru demiterea preşedintelui.

"Am ajuns la concluzia că suspendarea mea a fost doar un punct în procesul de eliminare a omului politic Traian Băsescu din competiţia politică (...) Este clar că demisia mea ar fi accentuat criza politică şi ar fi prelungit-o până în iulie, august sau septembrie", a spus şeful statului.

El a explicat că a primit, în ultimele două zile, numeroase semnale externe care reclamau "o rapidă restabilire a stabilităţii politice" şi că soluţia optimă pentru a asigura acest lucru este participarea la referendum. Băsescu a adăugat că s-a răzgândit fiind convins că liderii largii majorităţi antiprezidenţiale nu ar fi acceptat organizarea de alegeri anticipate, aşa cum el îşi dorea.

"Ne vedem în 30 de zile, la Cotroceni"

"Ştiu că anunţul meu va genera pentru unii regret, pentru alţii dezamăgire şi pentru cei care doresc eliminarea mea din viaţa politică - o enormă supărare şi necesitatea schimbării strategiei. Dar, asta e, viaţa nu e mereu aşa cum ţi-o planifici", a spus, ironic, Băsescu. El şi-a făcut cunoscut programul pentru următoarea perioadă: contacte strânse cu populaţia, întâlniri cu oamenii din mediul rural şi cel urban, gândirea unui mod de abordare a funcţiei de preşedinte-jucător, în conformitate cu argumentaţia Curţii Constituţionale. "Vă mulţumesc şi ne vedem peste 30 de zile la Palatul Cotroceni", şi-a încheiat Traian Băsescu discursul.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite