Congo: Preşedintele Sassou-Nguesso a câştigat încă un mandat de şapte ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Congo: Preşedintele Sassou-Nguesso a câştigat încă un mandat de şapte ani
Congo: Preşedintele Sassou-Nguesso a câştigat încă un mandat de şapte ani

Preşedintele Denis Sassou-Nguesso a câştigat încă un mandat de şapte ani în fruntea Republicii Congo după ce a obţinut 78% din sufragii în alegerile prezidenţiale de duminică, a anunţat miercuri comisia electorală.

Observatorii Uniunii Africane şi ai Comunităţii Economice a Statelor din Africa Centrală au declarat că alegerile, boicotate de partidele de opoziţie, au fost libere şi transparente, în timp ce un grup de apărare a drepturilor omului a acuzat că scrutinul a fost fraudat.

"Congo salută victoria democraţiei. Sunt preşedintele tuturor congolezilor", a declarat Sassou-Nguesso, sărbătorind victoria la sediul său de campanie în sunetele de claxoane ale susţinătorilor săi.

Sassou-Nguesso s-a aflat la putere sau în afara ei începând cu lovitura de stat din 1979, în ţara care este al cincilea producător de petrol din Africa. El a câştigat ultimele alegeri din 2002 cu aproximativ 90% din sufragii, un rezultat considerat a fi o impostură de către opoziţie, după ce principalii săi rivali s-au retras sau li s-a interzis participarea la alegeri.

Participarea la scrutinul de duminică a fost de 66%, potrivit ministrului de interne Raymond Mboulou, însă mai multe voci au contestat această cifră, scrie Agerpres.

"Acest scrution a înregistrat o rată de participare foarte scăzută, a înregistrat fraude şi nereguli, nu a fost nici corect şi nici transparent şi nu a exprimat voinţa poporului congolez", a precizat o organizaţie congoleză de apărare a drepturilor omului.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite