Republica Moldova: Preşedintele ţării va fi ales pe 10 noiembrie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alegerile pentru preşedintele Republicii Moldova vor avea loc la 10 noiembrie, ora 10:00. O decizie în acest sens a fost adoptată, marţi-seara, de către plenul Parlamentul de la Chişinău, după cum anunţă Unimedia.md.

Unicul candidat la funcţia de şef al statului, înregistrat de către comisia specială pentru alegerea preşedintelui, este Marian Lupu. Liderul PD este candidatura oficială a AIE la funcţia supremă în stat.

AIE deţine 53 de mandate de deputat şi mai are nevoie de încă opt voturi de la deputaţii PCRM pentru alegerea şefului statului. În caz de eşec, Parlamentul va fi dizolvat şi vor fi organizate alegeri anticipate.

Partidul Comuniştilor are două variante: fie să participe la alegerea preşedintelui ţării, fie să boicoteze această acţiune. Astfel, în timp ce deputaţii Vladimir Ţurcanu şi Victor Stepaniuc optează pentru alegerea şefului statului, liderul PCRM Vladimir Voronin şi alţi deputaţi din anturajul său, printre care Grigore Petrenco şi Mark Tkaciuk, sunt de părere că PCRM ar trebui să boicoteze alegerea preşedintelui ţării şi să fie organizate alegeri anticipate.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite