Preşedintele Osetiei de Sud l-a dat afară pe primul ministru

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Osetiei de Sud, Eduard Kokoitî, şi-a demis astăzi primul ministru, fost şef al serviciilor de securitate ruse, însărcinat de Moscova să controleze reconstrucţia teritoriului, relatează AFP.

Kokoitî a semnat un decret de demitere a şefului guvernului, Aslanbek Bulaţev, "din motive de sănătate" şi îl suspendă din funcţiile din guvern până la formarea noului cabinet, anunţă agenţia rusă Interfax.

Bulaţev, fost şef al serviciilor de securitate (FSB, fost KGB), fusese numit premier al Osetiei de Sud în octombrie 2008, din ordinul Moscovei. Sarcina sa era de a controla reconstrucţia republicii distruse după războiul fulger dintre Rusia şi Georgia din august 2008.

În momentul numirii, el conducea serviciul fiscal din Osetia de Nord.

Rusia a promis circa 10 miliarde de ruble (222 de milioane de euro) pentru reconstrucţia micului teritoriu cu 50.000 de locuitori. Dar autorităţile osete afirmă că nu au cheltuit decât 1,5 milioane de ruble, iar localnicii trăiesc în continuare printre ruine.

Opoziţia locală, la rândul ei pro-rusă, îi acuză pe aşa-zisul preşedinte Kokoitî şi anturajul său de deturnarea fondurilor trimise de Rusia şi a materialelor de construcţie şi ajutorului umanitar.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite