Rusia: Preşedintele Dmitri Medvedev va lua noi sancţiuni împotriva Iranului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Rusia: Preşedintele Dmitri Medvedev va lua noi sancţiuni împotriva Iranului
Rusia: Preşedintele Dmitri Medvedev va lua noi sancţiuni împotriva Iranului

Noi sancţiuni împotriva Teheranului nu pot fi excluse dacă blocajul persistă în dosarul nuclear iranian, a avertizat preşedintele rus, Dmitri Medvedev, într-un interviu pentru săptămânalul german Der Spiegel, publicat sâmbătă de Kremlin, transmite AFP.

Preşedintele rus a confirmat că Moscova este dispusă să ajute la îmbogăţirea uraniului iranian dacă Teheranul acceptă proiectul de acord pregătit de Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică (AIEA).

"Dacă liderii iranieni adoptă o atitudine mai puţin constructivă, atunci în teorie totul este posibil", a declarat Medvedev.

"Nu vreau ca totul să se termine prin adoptarea de sancţiuni internaţionale deoarece sancţiunile, în general, conduc într-o direcţie complicată şi periculoasă", a adăugat preşedintele rus.

"Dar dacă nu există progrese, nimeni nu va putea exclude un astfel de scenariu", a avertizat el.

Rusia, membru permanent al Consiliului de Securitate al ONU, este considerată un actor major în criza privind programul nuclear iranian, din cauza legăturilor sale politice şi economice cu Teheranul.

Proiectul de acord al AIEA prevede ca Iranul să exporte majoritatea uraniului său slab îmbogăţit, pentru a fi îmbogăţit suplimentar în Rusia, şi ca Franţa să asigure apoi transformarea acestuia în combustibil nuclear.

Proiectul de acord a fost aprobat de Statele Unite, Rusia şi Franţa, însă Iranul vrea noi negocieri.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite