Preşedintele înlăturat al Hondurasului oferă un ultimatum

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele înlăturat al Hondurasului oferă un ultimatum
Preşedintele înlăturat al Hondurasului oferă un ultimatum

Preşedintele înlăturat al Hondurasului, Jose Manuel Zelaya, a oferit, luni, guvernului provizoriu care i-a înlaturat de la putere un ultimatum dacă negocierile purtate nu-i vor restaura puterea, va considera că discuţiile au eşuat şi va apela la alate mijloace de a se întoarce la conducerea Hondurasului.

Citiţi şi:
Ultimatum internaţional pentru conducerea provizorie a Hondurasului
Honduras: ONU cere revenirea preşedintelui Zelaya în postul său

Remarcile lui Zelaya au fost prezentate în timpul unei conferinţe de presă desfăşurată în Managua, Nicaragua. El nu a oferit detalii suplimentare referitor la mijloacele la care va apela, scrie CNN.

Declaraţia sa pune presiune asupra următorului val de dnegocieri dintre cele două părţi, care vor avea loc sâmbătă, în Costa Rica.

Zelaya a cerut ca mandatele organizaţiilor internaţionale să fie duse la bun-sfârşit, referindu+se la rezoluţiile aprobate de Organizaţia Stateleo Americane şi Naţiunile Unite, prin care se cere reîntoarcerea sa la preşedinţia Hondurasului.

Atât preşedintele interimar al Hondurasului, Roberto Micheletti, cât şi Zelaya, au acceptat oferta preşedintelui Costa Ricăi, Oscar Arias, de a media discuţiile dintre cei doi.

Secretarul general al Naţiunilor Unite, Ban Ki-moon, a avut o întrevedere cu Arias, luni, în care i-a oferit sprijinul său pentru eforturile de mediere a relaţiilor dintre cele două partied politice.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite